Spotten met: Divo

Spotten met: Divo

''Maart roert zijn staart.'' Een gewaagde keuze dus om op de eerste dag van deze onvoorspelbare maand af te spreken in Amsterdam om een dagje te gaan spotten met Harmen en William, die op Autogespot door het leven gaan onder de naam Divo. Na een bijna tropische februarimaand achter de rug te hebben was het een flinke teleurstelling dat het op 1 maart nogal druilerig was. Of we hierdoor minder hebben gespot dan gehoopt, dat lees je na het klikken.

We hadden besloten om redelijk op tijd af te spreken om de dag zo succesvol mogelijk te krijgen. Rond 11 uur in de ochtend liepen we op hetzelfde moment aan de beide uiteinden van de P.C. Hooftstraat richting elkaar. Het was redelijk teleurstellend te noemen wat daar op dat moment te vinden was. Het enige noemenswaardige was deze CL 63 AMG.

Spotten met: Divo

Na even kennis gemaakt te hebben gingen we maar gelijk aan de wandel, want de P.C. Hooftstraat was nog weinig interessants op dit tijdstip. Het eerste wat we tegenkwamen was niet iets wat er uit springt in het Amsterdamse straatbeeld, maar met een gecombineerd vermogen van 680 pk zeker niet iets om over te slaan; de Panamera Turbo S E-Hybrid. Al helemaal in deze samenstelling stralen die vele paardenkrachten er niet vanaf, maar de ietwat getrainde spotter ziet wel dat je hier niet met een standaard Panamera te maken hebt.

Spotten met: Divo

Na iets verder de wijk in te zijn gedoken kwamen we, niet geheel onverwacht, deze vrij onopvallende RS4 Avant B7 tegen. Al sinds jaar en dag staat deze wagen in deze straat. Minder gaaf wordt hij er niet van.

Spotten met: Divo

Nog verder uit de drukte kwamen we, dit keer wel onverwacht, onze eerste Ferrari van de dag tegen. Iets wat we zo vroeg op de dag nog niet aan hadden zien komen. Dit specifieke exemplaar was ook nog niet eerder gespot in Amsterdam. Dat maakt zo'n spot natuurlijk extra leuk. Met deze spot in de pocket is er tot op de dag van vandaag nog geen enkele 'spotten met' special zonder een Ferrari tussen de spots geweest. Mocht je dus nog graag een Ferrari willen spotten, neem dan even contact met ons op.

Spotten met: Divo

We vervolgden onze wandeling door Oud-Zuid. Na een flink stuk stappen stuitten we op deze vrij zeldzame uitvoering van de Jaguar F-Type. Een British Design Edition. Wat leuke details maken deze auto net wat anders dan de 'standaard' F-Types.

Spotten met: Divo

Het weer bleef koud en regenachtig, maar toen we naast deze voor Amsterdamse spotters welbekende AMG GT stonden toonde de lucht heel even een zonnetje. Dat resulteerde in een, wat mij betreft, erg mooi plaatje van de Mercedes.

Spotten met: Divo

Nog een vrij bekende auto onder de Nederlandse spotters. Deze wel erg rode Porsche 991 Targa 4 GTS. Zelfs de velgen zijn rood, iets wat deze auto wel erg opvallend maakt.

Spotten met: Divo

Het tegenovergestelde van de opvallende Porsche hierboven stond enkele meters verderop. William en Harmen liepen er al stoïcijns langs maar mij viel die op het laatste moment toch nog op. Dit was geen gewone 5-Series Touring. Nee nee, een heuse Alpina stond vlak naast ons. Een zeldzame wagen die zeker op deze BMW velgen niet iedereen op zal vallen.

Spotten met: Divo

Aan de volgende Porsche die we zagen heb ik onlangs nog een heel artikel gewijd. Een zeldzamere auto dan wat hij zich voordoet, want van de 991 Turbo zijn er in Nederland toch echt een stuk minder dan van de Turbo S. Ook leuk is de kentekenplaat in de Amerikaanse stijl.

Spotten met: Divo

De G-Klasse is een auto die je in Nederland eigenlijk niet tegenkomt. Enkel in de Amsterdamse binnenstad, waar je hem met zijn enorme omvang haast niet kwijt kunt, kom je ze pas echt vaak tegen. Ook een gefacelift exemplaar mocht op deze dag dus eigenlijk niet ontbreken. Dit gave grijze exemplaar met zwarte details maakte die noodzaak goed.

Spotten met: Divo

Op dit moment was het tijd voor lunch, dus doken we even de Albert Heijn onder het museumplein in. Dit ging gepaard met een bezoekje aan de aangrenzende parkeergarage. Daar is eigenlijk altijd wel een Ferrari te vinden. Ook nu was dit weer het geval. Eén van de F12's en een groene 456 GT die er beiden zo goed als altijd staan waren ook nu weer van de partij. Echter viel ons oog op een andere Ferrari. Deze werkelijk prachtige donkerrode Ferrari FF was hier namelijk nog nooit eerder gezien. Een auto waarbij we zeker even onze tijd hebben genomen voor acceptabele foto's en om even van te genieten.

Spotten met: Divo

Weer in het daglicht besloten wij terug te keren naar de plek waar we de dag begonnen; de P.C. Hooftstraat. Hier namen we plaats op een bankje en lieten we de spots maar even op ons afkomen. Dit pakte voor een druilerige vrijdagmiddag beter uit dan we in eerste instantie hadden verwacht. De eerste spot was een nog niet vaak gespotte, gifgroene Lamborghini Huracán die wel op een hele bijzondere manier parkeerde. Helaas wel met de front-lift omhoog.

Spotten met: Divo

Na de Huracán was het een poosje stil. Tot deze vrij luide BMW M4 de straat weer wakker schudde. Het is vermoedelijk een Akrapovič uitlaat die deze M4 luider maakte dan de standaard.

Spotten met: Divo

We zijn bij lange na nog niet aan het einde van deze dag. Wel hebben we hier een van de merkwaardigere spots van de dag. Een Maybach 62 S is an sich een geweldige en in Nederland uiterst zeldzame verschijning. Over de matzwarte wrap zullen de meningen wat meer verdeeld zijn. Heel bijzonder werd het toen de chauffeur de achterportier opentrok en een van 's werelds beste dj's uitstapte. De persoon die Nederland onlangs een hele gave Veyron rijker maakte moest nu nog indruk zien te maken zijn (?) Maybach. Dan hebben we het natuurlijk over Afrojack. Louis Vuitton had inkomsten nodig en die kwam Afrojack ze even leveren. Dat gaf ons mooi de kans voor wat plaatjes van de Maybach.

Spotten met: Divo

Toen de Maybach uit het zicht was werd de straat al snel opgeschrikt door de volgende spot. Al ruimschoots voor hij de straat inreed konden we al vertellen wat er aan zou komen. Dat was onmiskenbaar het gebrul van een Lamborghini Aventador. En ja hoor, zo ongeveer een minuut later verscheen hij in ons zichtveld. De ondertussen welbekende witte Aventador Roadster met picknicktafel aan de achterkant. Grappig om te zien dat hij één plek parkeerde achter waar een uur eerder nog de groene Huracán stond.

Spotten met: Divo

Op de volgende foto is goed te zien wat voor aantrekkingskracht een Aventador heeft. Spotters, toeristen, oma's en kinderen; alles en iedereen moet een foto van het apparaat hebben. Ons oog viel echter op de passerende C 63 AMG van de eerste generatie. Een auto die je nog regelmatig tegenkomt, maar vaak vol met (naar mijn mening) minder aantrekkelijke opsmuk in de vorm van spoilers, wraps etc. Zo origineel als dit exemplaar zie je nog maar zelden.

Spotten met: Divo

Het werd eventjes saai in de P.C., dus besloten we naar het kruispunt voor het exclusieve Conservatorium Hotel te trekken in de hoop daar iets tegen te komen. Naast een hele lading brandweerwagens met loeiende sirenes was het hier erg stilletjes. Daarom besloten we maar eens ramptoerist te gaan spelen en te kijken waar die brandweerwagens heen gingen. Dat bleek Het Koninklijk Concertgebouw te zijn. Zo'n beroemd gebouw in de hens zien gaan is ook weer eens wat anders dan wat de gemiddelde mens dagelijks doet, dus we liepen in die richting. Onderweg kwam ons een heerlijk samengestelde gloednieuwe S 63 AMG Convertible tegemoet. In het donkerblauw met een iets lichtblauwer kapje is deze al stijlvolle auto ook nog eens stijlvol samengesteld.

Spotten met: Divo

Het brandje bleek wel mee te vallen en dus keerden we terug naar het kruispunt. Hier was het wel erg stil, maar een andere locatie wisten wij ook niet te bedenken. Anderhalf uur na de vorige blauw gedakte spot kwam er nog eentje langs. Een C 63 AMG S Convertible Ocean Blue Edition. Met een gelimiteerde oplage van 150 stuks is dit wel een hele zeldzame auto om zomaar tegen te komen.

Spotten met: Divo

We waren om half zes nog steeds in de stad te vinden. Dit omdat we via de eigenaar wisten dat er nog een nieuwe Lamborghini Urus afgeleverd zou worden bij het Conservatorium Hotel. Dit leek ons een leuke afsluiter van de dag, dus besloten we te wachten tot deze arriveerde. Rond half zeven zagen we de enorme trailer de hoek om draaien. Toen de deur open ging stond daar naast de Urus nog iets volledig anders. Iets waarvan onze mond toch wel erg wijd openviel. Iets wat de dag toch nog wel iets beter afsluit dan zo'n Urus. Iets wat haast duurder is dan alle bovenstaande spots bij elkaar, of misschien wel daadwerkelijk duurder. In deze trailer schuilde namelijk een Bugatti Chiron. De eerste Chiron voor William en Harmen. Voor mij alweer de derde Nederlandse die ik spot.

Spotten met: Divo

Deze 3.nogwat miljoen kostende hypercar was wel de best denkbare manier om zo'n vrijdag af te sluiten. Volledig onverwacht en zeker de beste spot die ik in deze serie 'spotten met' artikelen tegen ben gekomen.

Maart roerde zijn staart dit keer in twee verschillende richtingen. Op het gebied van het weer deed het weinig positiefs voor ons. Of dit nadelig was voor het aantal spots en de kwaliteit daarvan? Nee, het is een flinke lijst met daarin heel wat uitermate zeldzame en exclusieve spots. Negatief zal ik dus ook zeker niet terugkijken op 1 maart 2019.

Bedankt heren voor de gezellige dag!

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  hardstyler  -  15-03-2019 om 17:38

  Tof artikeltje weer!
  Wordt tijd dat de foto's naar spots toe linken. Liefst de spot van de auto zelf. Desnoods naar alle spots van die auto.

 2. Profile pic
  sanderwubs  -  15-03-2019 om 18:35

  Gaaf artikel weer!

 3. Profile pic
  thomcarspotter  -  15-03-2019 om 18:38

  Eens met @hardstyler , ik vind het altijd leuk om te zien hoevaak zo'n bepaalde auto nou gespot is. Leuk lekker lang artikel! Ook geinig om te zien dat ikzelf de meerderheid van de auto's ook had gespot. Nette plaatjes ook @Divo

 4. Profile pic
  grandmasterb  -  15-03-2019 om 22:13

  Leuk verhaal

 5. Profile pic
  Carspots_official  -  15-03-2019 om 22:31

  Amsterdam beste autospot plek van Nederland

 6. Profile pic
  Dave-Jan-Autogespot  -  15-03-2019 om 22:45

  @thomcarspotter
  Je kan toch gewoon het kenteken intypen?
  Mooie spots!

 7. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws