Spot van de dag: Rolls-Royce Phantom VIII

Spot van de dag: Rolls-Royce Phantom VIII

Vandaag geen exotisch materiaal à la Lamborghini, Ferrari, McLaren et cetera. Neen, dit keer is er gekozen voor Britse luxe en ingetogenheid, al komt deze wagen vaak zelfs met een hoger prijskaartje dan een exotische Italiaan!

Ja, je kan dan wel een Maybach of Bentley Mulsanne onder je kont hebben, de echte eindbazen blijven zich vervoeren in een Rolls-Royce Phantom. Dit is het laatste model, en hij is weer groter, imposanter en luxueuzer dan zijn voorganger. Die draaide overigens al weer een heel tijdje mee, zo'n 15 jaar, dus een nieuw model was wel aan de orde.

De Phantom is altijd al een machtige en imposante wagen geweest, en bij dit nieuw model is dat niet anders! Na 15 jaar kwam er eindelijk een opvolger. Aan de trend van downsizing doet de Phantom gelukkig nog niet mee, want in het vooronder ligt nog steeds een majestueuze 6,75-liter V12. Aangedreven door twee turbo's is dat goed voor een vermogen van 563 pk en 900 Nm koppel. Uiteindelijk draait het niet om vermogen bij een Phantom. In the end, the only thing that matters is the waftability.

Spot van de dag: Rolls-Royce Phantom VIII
Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws