Spot van de dag: Mercedes-AMG GT 63 S!

Spot van de dag: Mercedes-AMG GT 63 S!

“Voor alles een eerste keer” wordt wel eens gezegd. Zo ook voor de vierdeurs AMG die ditmaal voor het eerst in Nederland tot spot van de dag is uitgeroepen. Spotter PatrickC heeft de Duitse krachtpatser in Ittervoort op de foto kunnen zetten en het zijn zijn smaakvolle foto’s van deze heerlijke bak die jullie vandaag als SVDD hebben bekroond. Gefeliciteerd Patrick!

Ik moet eerlijk zijn, in eerste instantie was de AMG GT S 63 niet per se een auto die voor mij de wauw-factor had. Het idee van een vierdeurs coupe sprak mij erg aan maar de uitvoering net iets minder. Dat een samenstelling een behoorlijke hand heeft in die wauw-factor is een ding wat zeker is want dit exemplaar krijgt toch echt wel mijn waardering. Een stijlvol grafietgrijs maatpak zorgt voor een sportieve maar ook chique look. Zeker in combinatie met de aluminium raamomlijsting en lichtgekleurde velgen straalt de auto klasse uit. De elegante samenstelling wordt in het interieur gecomplimenteerd door een cognackleurig leder wat een mooi contrast biedt tegenover het grijze exterieur en geeft de auto een algeheel verfijnd voorkomen. Waar de pret pas echt begint is natuurlijk onder de motorkap waar de 4.0 V8 BiTurbo huist die in deze auto goed is voor 639pk. De krachtbron zorgt ervoor dat jij en al je passagiers na 3,2 seconden de 100km/u op de snelheidsmeter zien passeren. Die snelheidsmeter loopt daarna in rap tempo op naar de topsnelheid van 315km/u. Dit exemplaar is ook voorzien van een trekhaak wat in mijn ogen een beetje vreemd is. Tuurlijk zal de auto over genoeg trekkracht beschikken om een flinke sleurhut naar de camping aan de Cote d’Azur te trekken maar waarom zou je dat met zo’n auto doen? Aan de andere kant is het ook wel weer gaaf natuurlijk. Echter als ik me een Mercedes-AMG GT S 63 met een caravan erachter voorstel, gaat mijn fantasie toch al aardig snel op hol slaan en zie ik alleen maar van die oude Top Gear achtige praktijken voor me waarbij zo’n hele caravan aan gort wordt gereden omdat ze er te snel mee rijden. Wellicht een mooie challenge voor The Grand Tour? Hoe dan ook blijft deze AMG GT S 63 een waanzinnig mooie en stijlvolle auto om te zien en verdient hij daarom ook absoluut de prestigieuze titel van spot van de dag!
Spot van de dag: Mercedes-AMG GT 63 S!
Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    PatrickC  -  29-01-2019 om 08:34

    Leuk stukje tekst heren, thanks! Het verhaal achter de trekhaak is meer een gevalletje ‘het staat in het boekje, dus het wordt besteld’...
    Of je het echt gaat gebruiken, ik denk het ook niet... maar gaaf is het ergens toch wel..

  2. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws