Spot van de dag: Hollandse makelij op Hollandse bodem

Spot van de dag: Hollandse makelij op Hollandse bodem

Dat doet ons deugd. Een lekkere creatie van Hollandse bodem. Na het geflopte Spyker hebben we nog slechts één autofabrikant die echt nog wat in te brengen heeft. Dat is natuurlijk Donkervoort. Ditmaal werd de D8 GTO RS gespot en die verkozen jullie tot Spot van de dag!

Meer hardcore dan een Donkervoort RS wordt het bijna niet. De legendarische oer-sportmotor van de D8 GTO-RS, de Audi 2,5L R5 TFSI, is volledig geüpdatet. Het motormanagement werd verbeterd en daardoor levert de motor meer koppel over het gehele toerenbereik. Daarnaast ontwikkelde Donkervoort een nieuwe vorm van carbon fiber waardoor men van interesse van andere fabrikanten kon genieten. De RS is ook voorzien van een nieuwe wielophanging en kan de snelheidsduivel optioneel worden uitgerust met een verfijnd en volledig instelbaar race-ABS- en Traction-Control-systeem en een automatische tussengas-feature. Handig voor als men wil terugschakelen. Een terechte Spot van de dag dus dankzij deze vernieuwingen!


Spot van de dag: Hollandse makelij op Hollandse bodem

Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    BELGIUM Tom Da Man  -  20-10-2017 om 05:32

    Om het enthousiasme toch íets te relativeren: het blijft een Lotus 7 in de basisarchitectuur, al is ie natuurlijk al decennia bijgevijld en opnieuw bedacht, tot hij iets anders en beter werd. Maar dat kan je van de 911 ook zeggen. En die is Duits (-Oostenrijks) in álles, zelfs zonder geleend hart, al van het begin af.

    Neemt niet weg dat ik 'm zo zou willen hebben; ook in ongeveer deze kleur, want de kast verdraagt geen excentrieke kleuren, tenzij ze een racy touch hebben, zoals bij Lotus' oranje. Maar met een effectkleur lijk je zo met een kermiswagetje aan de haal gegaan te zijn.

  2. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws