Spot van de dag: Ferrari 250 GT SWB Berlinetta

  • Emil
  • 04-04-2016 22:57
  • 507
  • 1

Spot van de dag: Ferrari 250 GT SWB Berlinetta

Het zijn overwegend de supercars die tot de Spot van de dag worden gekozen. Vandaag is het een klassieker, maar wel één die in de jaren 60 een supercar genoemd kon worden.

Wie deze Ferrari zo'n tien jaar terug kocht, heeft een verschrikkelijk goede investering gedaan. In tien jaar tijd zijn de prijzen onwerkelijk gestegen. Waar de waarde 2010 op zo'n twee miljoen euro lag, werd het afgelopen jaar een exemplaar voor tien miljoen euro verkocht. Dan wordt het een stuk lastiger om een rondje te gaan rijden. Gelukkig koopt niet iedereen zijn auto om te laten staan als investering. Het is fantastisch dat een klassieker als deze in Nederland gewoon voor een ritje naar buiten kwam.

In de jaren '50 en '60 begon Ferrari met de productie van zijn populairste series, namelijk de 250. Dankzij deze veel uiteenlopende versies werd de producent pas echt gestationeerd als luxe- en vermogensmerk. De intussen overleden Pinanfarina lag natuurlijk aan de bron qua stijl en ontwikkeling van de wagen. Hoewel de SWB Berlinetta 250 'maar' een vermogen had van 237 pk tot 276 pk, was dat voor die tijd al heel wat. Ook de topsnelheid lag maar rond de 240 km/u, maar dat volstond ook om grote prijzen als Le Mans te winnen. Dankzij deze briljante ontwikkeling en strategie, licht koetswerk (1100kg!) met krachtige motor en goed gedoseerde suspensie, kon de wagen heel wat overwinningen binnenbrengen. Van de om en nabij 165 exemplaren die zijn afgeleverd, zowel straat- als circuitwagens, waren er 75 voorzien voor serieuze competitie en de straatwagens van een stalen koetswerk allebei met een 'lichte' V12 en een 3.0 liter motor.

Spot van de dag: Ferrari 250 GT SWB Berlinetta

Reacties op dit artikel


Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws