Spot van de dag: Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso

  • Joran
  • 12-10-2020 21:21
  • 196
  • 0

Spot van de dag: Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso

vandaag gaan we terug in de tijd naar een periode waarin de auto-industrie misschien wel op zijn best was. Legendarische auto's met ongekende elegantie, heerlijke motoren, geweldige prestaties en een ongeëvenaarde fun factor sierden de wegen. Toentertijd was de Berlinetta Lusso echter net zo zeldzaam als hij vandaag de dag is. Slechts 351 exemplaren zag het levenslicht. Wellicht één van de mooiste Ferrari's ooit gemaakt en een favoriet van ondergetekende. Een werkelijk epische spot van de dag! Gefeliciteerd King George!

ondanks dat ik altijd graag in Amerongen kom om te lunchen en over de dijken te rijden heb ik deze Berlinetta Lusso zelf helaas moeten missen. Wat een ongekend gaaf gezicht moet het zijn geweest om deze auto voorbij te zien en horen komen. Uitgevoerd in de kenmerkende kleurstelling die je veel ziet op de klassieke Ferrari's is ook deze Berlinetta Lusso een genot voor het oog. De felle rode kleur in combinatie met het stijlvolle beige interieur maken deze Italiaan tot een echte nekkendraaier.

De Lusso werd geïntroduceerd als een luxere coupe ten opzichte van de 250 GT. Daarnaast markeerde de 250 GT Berlinetta Lusso het einde van de 250 GT modellijn. Ondanks dat de auto een grotere en luxe coupe werd, bleven de zitplaatsen beperkt tot twee. De mensen die destijds een GTL, zoals de auto afgekort heet, hebben aangeschaft hebben over de jaren een flinke winst kunnen maken op deze auto. Waar de auto ooit te koop was vanaf $13,375,- is de auto vandaag de dag één van de meest begeerde Ferrari's en wisselen ze voor enkele miljoenen van eigenaar. Aangedreven door een 3.0 V12 met 250pk is de GTL in staat om in 6,8 seconden de sprint naar 100km/u te klaren en is de topsnelheid vastgesteld op 240km/u. Dat zijn echter nog maar technische specificaties. Waar het bij dit soort auto's om gaat zijn de looks en de ervaring van het ongefilterde autorijden. Puur, analoog en zonder overdreven gadgets. Geen geluiden die door een speaker worden versterkt maar een snerende V12, karakteristieke piepjes en kraakjes in het interieur tezamen met de heerlijke lucht van het hoogste kwaliteit leer. Daarnaast zijn de koetswerken van auto's uit deze tijd niets minder dan kunst in optima forma. Getekend door de talentvolle vormgevers van Pininfarina en gebouwd door de vakkundige handen van Carrozzeria Scaglietti is de Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso een product van ongekende passie en vakmanschap. Gelukkig wordt er ook nog een beetje van genoten alhoewel met mate. Dit is namelijk nog maar de tweede keer dat deze specifieke GTL is gespot. De laatste keer was zelfs in 2016! Een extreem zeldzame en bijzondere verschijning dus. Dit zijn de spots waar ik echt van kan genieten!
Spot van de dag: Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso
Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws