Spot van de dag: Chevrolet Corvette C7 Z06

Spot van de dag: Chevrolet Corvette C7 Z06

Vandaag trekken we naar Eindhoven voor de Spot van de dag. Spotter Leroy kon daar een mooie Chevrolet Corvette C7 Z06 vastleggen, in een knalgele kleur!

In 2015 mocht deze C7 Z06 z'n intrede doen in de autowereld. Het is eigenlijk de 'hardcore' versie van de gewone C7. Vermogen in overvloed bij dit exemplaar: de 6.2-liter supercharged V8 levert een dikke 650 pk. Je kan opteren voor een handbak of een 8-traps automaat. Ik kan zo'n dikke Corvette wel appreciëren, maar toch blijf ik altijd een beetje een wrang gevoel hebben. Dit ding mag dan wel 650 pk hebben, toch lijkt het me heel moeilijk om al dat vermogen te benutten in zo'n Amerikaan. Ik heb op één of andere manier altijd het gevoel dat hij niet echt efficiënt is. Ben ik mis? Waarschijnlijk wel, want ik heb er helaas nog nooit eentje gereden!
Spot van de dag: Chevrolet Corvette C7 Z06

Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    grandmasterb  -  26-04-2018 om 06:44

    Waarom niet? De sterkste Mercedes AMG's staan erom bekend dat ze hun vermogen niet goed kwijt kunnen aan de weg. Amerikanen hebben al veel langer de traditie om motoren enorm te tunen en hebben waarschijnlijk ook meer ervaring met tractie.
    Hoewel efficientie natuurlijk een relatief begrip is bij zulke vermogens.

  2. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws