Spot van de dag: BMW M4 GTS

Spot van de dag: BMW M4 GTS

Vandaag sleept De Friezen Crew de SVDD binnen met hun spot van deze prachtig witte BMW M4 GTS, de op één na zeldzaamste uitvoering van de BMW M4! Een gelimiteerde productie van slechts 700 exemplaren maakt de GTS tot een zeer zeldzame verschijning. Vandaar ook dat de auto nog maar twee keer is gespot sinds hij in juli 2016 op kenteken verscheen. En beide spots zijn door jullie als SVDD bekroond! Gefeliciteerd De Friezen Crew!

Net geen €180.000,- heeft de ongetwijfeld trotse eigenaar over mogen maken naar BMW om van dit witte scheurijzer te mogen genieten. Een stevig bedrag, maar wat krijg je hier allemaal voor? Zoals eerder aangegeven mag je jezelf de trotse eigenaar van één van 700 GTS’en noemen. Een uitvoering die het sportiefste in de M4 naar voren moet brengen. BMW heeft dit gedaan door een flinke afslankkuur. Het interieur is voorzien van lichtgewicht deurpanelen, middenconsole en koolstofvezel kuipstoelen. Zelfs de deurgrepen zijn vervangen door treklussen, om maar aan te geven hoever BMW is gegaan met de gewichtsbesparing. Ook aan de buitenkant zijn diverse aanpassingen gedaan om de aerodynamica te verbeteren en tegelijkertijd het gewicht zo laag mogelijk te houden, wederom door gebruik van koolstofvezel. Deze elementen zijn tevens de onderscheidende factoren die aangeven dat je met een GTS van doen hebt. Denk hierbij aan de lip onder de voorbumper en de opvallende spoiler op de achterklep. Ook zijn over en door de hele auto heen diverse accenten aangebracht in Acid orange.

Al dat optische is natuurlijk mooi, zeker als je het laat combineren met een prachtig wit lakwerk. Maar waar het echt om gaat is natuurlijk de rijbeleving en de brute kracht die huist onder de motorkap van de Beierse coupé. Onder de motorkap is namelijk een 3.0L zescilinder met twee turbo’s te vinden. In de GTS is deze krachtbron goed voor 500pk waarmee de auto in slechts 3,8 seconden de 100km/u passeert. De topsnelheid is begrensd op 305km/u. Sprinttijden en topsnelheden zijn echter niet de gegevens die echt van belang zijn bij een GTS. Dat de GTS een snelle rakker is staat buiten kijf, maar waar deze auto echt tot zijn recht komt is op een uitdagende, bochtige weg of een circuit waar je de auto echt op zijn limiet kan testen. Scherp door de bochten snijden en stevig de voet op het gas houden onder het genot van een schreeuwende zescilinder is waar je een M4 GTS voor koopt. En dat kan deze sportieveling als geen ander!

De M4 GTS is een straatlegale omarming van de autosport en zal de bestuurder trakteren op een ongeëvenaarde rijbeleving. Een sportief, lichtgewicht interieur met rolbeugels, een gespierd koetswerk met een opvallend kleurenschema en flinke spoiler en een flink potente motor zijn de karakteristieken van de tot 700 exemplaren gelimiteerde BMW M4 GTS. Wellicht niet helemaal in zijn element op onze vlakke, rechte wegen maar dat maakt het des te leuker als je er wel één tegenkomt. En of hij die €180.000,- waard is? Dat mogen jullie voor jezelf bepalen, maar wij zijn overtuigd!
Spot van de dag: BMW M4 GTS
Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws