Spot van de dag: Aston Martin DBS Superleggera

Spot van de dag: Aston Martin DBS Superleggera

Deze week wordt afgetrapt met een fraaie Brit als SVDD, namelijk de Aston Martin DBS Superleggera. Nog steeds een GT maar met duidelijk meer pit dan zijn voorganger. Waar de tijdloze voorganger van de Superleggera het moest doen met 517pk uit een sublieme atmosferische V12, gaat de Superleggera een stap verder met maarliefst 715pk. Geen lieverdje dus, deze edele Brit. En daarom een mooie SVDD!

Toch is het de klassieke schoonheid en de atmosferische V12 van de vorige DBS waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Die karakteristieke, onheilspellende schreeuw wanneer je de V12 start is een geluid dat door merg en been gaat, maar op een goeie manier. Het is één van de mooiste geluiden op deze wereld, naar mijn mening in ieder geval. De Superleggera gooit het over een iets andere boeg en gaat met de tijd mee. Dat betekent dat het atmosferische blok plaats maakt voor een V12 met twee turbo’s. Dit blok produceert niet alleen 715pk maar ook nog eens 900Nm koppel waarmee je sneller van je plek komt dan dat je met je ogen kunt knipperen. In slechts 3,4 seconden is de sprint naar 100km/u achter de rug en snelt de Aston door naar zijn topsnelheid van 340km/u. Aston Martin noemt de DBS Superleggera terecht een bruut in kostuum. Maar toch mist hij in mijn ogen een beetje die Aston Martin charme die de DB9 en DBS zulke pareltjes maakte. En in dit geval werkt de kleur ook niet echt mee. Waar gaat jullie voorkeur naar uit, de oude of nieuwe DBS? Ongeacht je keuze, deze Superleggera is nog steeds een bijzondere verschijning om tegen te komen. Gefeliciteerd met de SVDD Raoul Lauffer!
Spot van de dag: Aston Martin DBS Superleggera
Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    laurens324  -  05-11-2019 om 05:39

    De kleur vind ik niks, maar deze eigenaar kiest tenminste een kleur ipv het saaie grijs of zwart dat de meeste Nnederlanders en Belgen kiezn

  2. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws