Spot van de dag: unieke Rolls-Royce Val D'Isère

  • Michel
  • 20-03-2011 22:02
  • 5784
  • 15

Spot van de dag: unieke Rolls-Royce Val D'Isère

Het gebied rondom Val d'Isère staat bekend als een van de duurste skigebieden in Europa. Naast de hoge prijzen voor de skipassen en de overnachtingen is ook het winkelaanbod voornamelijk gericht op de wintersporter met een dikke portemonnee. Niet heel verwondelijk dat dan deze Rolls-Royce is vernoemd naar dit plaatsje in Frankrijk.

We hebben het hier dan over de Rolls-Royce Val d'Isère aangepakt door Robert-Jankel. Hij maakte van deze auto een echte estate. Daarnaast kon je kiezen of je gebruik wilde maken van een speciaal hydraulisch vierwiel aangedreven systeem wat alleen onder de 30 mijl per uur werkt. Zo had je meer grip in deze wintersportgebieden. Echter is volgens bronnen deze roze Rolls-Royce hier niet mee uitgerust.

Deze specifieke Rolls-Royce Silver Spirit was omgebouwd door Robert-Janker in 1986. Dit was in opdracht van een Saudische sjeik welke deze auto cadeau gaf aan zijn homofiele zoon. Deze heeft er een tijdje mee rondgereden in Marbella. In 2005 is de roze Rolls te koop gezet bij een Subaru dealer nabij Amsterdam. Nu is hij dus in handen van waarschijnlijk een Engelsman.

We zijn benieuwd wat we dit spotseizoen nog meer voor unieke creaties in onze database kunnen opnemen!

Spot van de dag: unieke Rolls-Royce Val D'Isère

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag