Spot van de dag: Rolls-Royce Phantom Black

Spot van de dag: Rolls-Royce Phantom Black

Maandag, de dag na het weekend en een dag die vrijwel altijd wel een redelijke hoeveelheid spots kent. De restjes van het weekend worden nog eens bekeken, er wordt nog eens gecheckt op dubbele spots van het afgelopen weekend of spotters zijn er ook vandaag weer op uit getrokken om bijzondere auto's te fotograferen. Spotter tomdaem kwam een zeer bijzondere auto tegen. De Rolls-Royce Phantom Black is een uitermate exclusieve auto. Dat komt mede doordat er slechts 25 van geproduceerd zijn, maar er is nog een andere reden waarom dit specifieke exemplaar zo bijzonder is.

Deze Phantom Black is voor het laatst gespot in 2008. De eigenaar destijds had een hele serie dikke auto's en genoot van het goede leven. Dat heeft even mogen duren, want inmiddels is de auto van eigenaar veranderd omdat de vorige eigenaar is verhuisd naar een kleine kamer met beperkingen. De gehele collectie van de vorige eigenaar is geveild waaronder ook deze Rolls-Royce Phantom Black. Allereerst is de auto verkocht aan een autobedrijf in Nederland en nu is er een Belg die de auto heeft aangeschaft. Dit exemplaar uit de Phantom Black reeks is extra bijzonder omdat het de enige is met een rood lijntje aan de zijkant en het is tevens de enige Phantom Black met een rood interieur. Elke andere Phantom Black heeft namelijk een zwart lederen interieur.

De Phantom Black is verder te herkennen aan de zichtbare uitlaten aan de achterkant. Deze zichtbare uitlaten zouden later ook standaard worden op de facelift van de Phantom maar de Phantom Black kreeg standaard al deze uitlaten. Daarnaast is de luxueuze slee gespoten in Diamond Black, een speciale kleur uit het gamma van Rolls-Royce. De motor is uiteraard niet aangepakt door Rolls-Royce dus die fraaie V12 blijft zoals hij was. Wel is de afdekplaat verchroomd en zijn de inlaatspruitstukken zwart. Daarnaast zijn er ook nog Rolls-Royce badges aangebracht. De 21" velgen zijn zogenaamd Run-On-Flat banden van Goodyear. Uniek is ook dat er zwarte streepjes zijn aangebracht op de velgen, mede hieraan is een Phantom Black te herkennen.

We hebben het hier dus over een unieke auto. Een auto waarvan er eigenlijk maar één is. De hoogste bazen van Rolls-Royce hebben namelijk nog in deze auto gereden. Voordat de auto namelijk in Nederlandse handen kwam werden de CEO's van Rolls-Royce in deze Phantom Black rond gereden. Gereden uiteraard, in een Rolls-Royce laat je je immers rijden.

Spot van de dag: Rolls-Royce Phantom Black

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  PCCB  -  08-02-2010 om 22:40

  Uit Gent dan nog wel! ^O^

 2. Profile pic
  phallaz  -  08-02-2010 om 23:09

  Daar heb ik nog in gereden! ^O^

 3. Profile pic
  BELGIUM zanmato  -  08-02-2010 om 23:33

  en dan krijg ik vandaag rond de middag nog een bericht van Tom Daem met het nieuws (en ik citeer): "Zwarte Phantom aan stadhuis", kijk Tom dan ga ik er vanuit dat het gewoon over een zwart kleurige phantom gaat, gelive volgende keer te stellen dat het om een PHANTOM BLACK gaat dan ga ik wel eens een les missen :D haha,

  nee serieus zalige spot ik was van plan te gaan kijken maar beschikte nog niet over mijn fiets op de campus en had vroeg na de middag weer les, wel een ferm uniek spotje voor Gent, 2de phantom op die locatie! :D

 4. Profile pic
  Pentium  -  09-02-2010 om 06:47

  Proficiat tom, verdiend nogmaals bedankt om het te laten weten ;)

 5. Profile pic
  KEVV  -  09-02-2010 om 07:30

  Met dat rode streepje ziet hij er veel gaver uit!:bier:

 6. Profile pic
  ALBANIA stig  -  09-02-2010 om 07:50

  subtiel maar nice :bier:

 7. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws