Spofec Dawn door Novitec: Britse klasse in een Duits tuningjasje

Spofec Dawn door Novitec: Britse klasse in een Duits tuningjasje

Topvoetballers opgelet: deze Spofec Dawn door Novitec is dé wagen bij uitstek om te patsen door de straten van Londen en Amsterdam. Zet je loon van de afgelopen week al maar aan de kant om de koopbon van deze opvallende boulevard-cruiser te tekenen!

Rolls-Royce = Britse sereniteit en klasse? Daar denkt tuner Novitec toch wat anders over, en deze Spofec Dawn is daar het resultaat van.

"Ehm, Spo-watte?" Ja, Spofec is de naam. Van waar dat mag komen? Wel, the SPirit OF ECstasy op de motorkap heeft er vast wat mee te maken. Waar de Dawn normaliter een vrij beschaafde wagen is qua uiterlijk, is dit nu zowaar een agressief ogend monster geworden. Novitec monteerde er immers een brute bodykit op.

Als je denkt dat elke Engelse voetballer er zich één zal aanschaffen ben je mis, want van deze Spofec Dawn worden er slechts 8 gemaakt. Gelukkig zeg! Of toch niet? We schreeuwen nu wel moord en brand, maar eigenlijk, diep in mezelf, vind ik dit wel iets hebben. Misschien valt deze Spofec Dawn wel onder de zinsnede "Zó fout dat het stiekem cool wordt"?

Wat we zeker en vast wél leuk vinden aan deze wagen is zijn vermogensupgrade. Niet dat de Dawn met z'n standaard 570 pk tekort schiet, maar met zo'n sportief-ogende bodykit verwacht je ook monsterlijke prestaties. Die zijn er ook, want er werd in de Dawn nog eens 110 pk extra gepompt. Sprinten van 0 naar 100 km/u doet hij nu een tikkeltje sneller: in 4,6 seconden in plaats van 4,9 seconden.

Breed is deze gekkerd ook: maar liefst 13 centimeter breder dan de standaard Dawn. 22-inch patsers kunnen natuurlijk niet ontbreken. Die moeten de extra krachtige carbonkeramische remmen verbergen. Wel opvallend: deze zijn een kleine 40 kg lichter dan de standaardremmen.

Wij kijken er (stiekem) toch wel naar uit om deze Spofec's op onze site te verwelkomen, jullie ook?

Spofec DawnSpofec DawnSpofec DawnSpofec DawnSpofec DawnSpofec DawnSpofec DawnSpofec DawnSpofec DawnSpofec Dawn

Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    Tom Da Man  -  14-11-2017 om 19:14

    Sic transit gloria mundi. Wel fraaie platen, overigens. En lichtbruin op vuilniszakkengrijs is ook cool, al zagen we het sinds de Audi TT Mark 1 al een keer te vaak...

  2. Dit is niet ok

Gerelateerde spots



Gerelateerd nieuws