Speciale editie voor 100-jarig bestaan van Alfa Romeo Quadrifoglio

  • Andele
  • 06-02-2024 09:00
  • 198
  • 6

Speciale editie voor 100-jarig bestaan van Alfa Romeo Quadrifoglio

Hij ziet er niet veel anders uit dan een normale Stelvio Quadrifoglio, maar deze speciale editie is voor de échte verzamelaar met maar 100 stuks gemaakt!

Quadrifoglio, je kent het waarschijnlijk gewoon als de 'performance' variant van Alfa Romeo. Maar wanneer is dat nou ontstaan? In 1923 deed Ugo Sivocci mee aan de veertiende editie van de Targa Florio, destijds de bekendste race ter wereld. Hij was al een aantal keer tweede geworden, maar had nog nooit gewonnen met Alfa. Dit jaar was alles anders en won hij de race met zijn Alfa Romeo RL Targa Florio. En wat staat er dat jaar voor het eerst op de front fender van de Alfa? Een klavertje vier! Destijds stond het dus eigenlijk alleen nog maar voor geluk en Alfa Romeo begon het later ook te gebruiken op productieauto's. Tegenwoordig is het klavertje vier niet alleen een teken van geluk, maar ook voor vakmanschap, lef, prestaties en oog voor detail.

Ter nagedachtenis van dit iconische moment in de geschiedenis van Alfa Romeo besloten zij een speciale editie uit te brengen: de 100° Anniversario. Deze editie is er voor zowel de Stelvio als de Giulia, allebei met een oplage van 100 stuks serieus zeldzaam te noemen. Heel veel verandert er niet aan de auto, je krijgt een klavertje vier welke mooi goud omrand is. Dit detail zie je ook terug in de remklauwen en het interieur. Het is nog even afwachten tot we de eerste Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio 100° Anniversario zien verschijnen, hopelijk hoeven we niet té lang te wachten!
Speciale editie voor 100-jarig bestaan van Alfa Romeo QuadrifoglioKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel