Special: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMW

Special: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMW

Personalisatie viert hoogtij de laatste jaren en dat is op meerdere manieren te zien. Velgen kunnen in allerlei kleuren en maten besteld worden waarbij ADV.1 degene is die het meest naam gemaakt heeft in de automotive sector. Het is net als een eigen samengestelde woonkamer of bank. Je eigen draai er aan geven en niet in dezelfde auto rondrijden. Gelukkig weten de fabrikanten dat ook en onder andere BMW weet daar handig op in te springen met BMW Individual en kan daarmee de klant precies bieden wat hij wil. Van speciale houtsoorten tot een unieke kleur gemengd voor de klant. Zolang de klant wil betalen is er niets onmogelijk.


De klant is nog altijd koning en service staat hoog in het vaandel bij BMW. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om achter de schermen te kijken bij BMW wanneer je auto in de werkplaats staat. Zo kom je precies te weten wat er gebeurt en zijn de verklaringen op de factuur niet geheel onduidelijk meer. Het is een tijd dat de consument veranderd en veeleisender wordt. Dat kan ook tegenwoordig met de vele individualisatie mogelijkheden. Wij gingen onlangs op pad met twee verschillende BMW’s die beiden op een unieke manier zijn samengesteld. Een BMW M5 F10 en een BMW 535i Touring. Beiden voorzien van mooie opties en samengesteld op een unieke manier.

Special: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMW

We beginnen met de 535i die voorzien is van het M-sportpakket en verschillende Performance onderdelen om de auto een stuk sportiever te maken. Uiteraard mogen we de kleur niet vergeten, dit is Frozen Dark Blue. Ondanks de Touring uitvoering kun je er toch nog een hele dikke uitvoering van maken. Als we voor de verandering eens aan de achterkant beginnen zien we de dikke kont met het M-pakket en de Performance einddempers die een lekkere roffel geven wanneer de zes-in-lijn op zijn donder krijgt. Aan de zijkant van de Touring vinden we twee dikke sideskirts terug met M-Performance stickers die het sportieve uiterlijk van de auto benadrukken. De sideskirts zijn overigens in lijn met de enorm gave voorzijde van de BMW. De voorzijde is namelijk voorzien van een dikke spoilerlip die het visueel een monster maakt van de 535.

Special: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMW

Dat BMW genoeg mogelijkheden biedt in personalisatie is wel te zien aan de optielijst van de auto. De standaard 535i Touring gaat vanaf € 46.727,- exclusief btw en bpm de toonbank over. De gereden versie is voorzien van dusdanig veel opties dat de prijs bijna twee keer zo duur uitvalt. Totaal komt het prijskaartje namelijk op € 97.997,-. Het lijkt veel maar een completere en persoonlijkere auto vind je alleen als je nog meer geld uitgeeft.
Het interieur van de 535i laat niets te wensen over. Ga je shoppen bij BMW dan heb je genoeg keuze uit verschillende opties. Uit alle werelddelen afkomstige, zorgvuldig geselecteerde houtsoorten met perfecte nerfpatronen. Perfect en fascinerend soepel leder van de beste looierijen. Carrosseriekleuren die fascineren met hun schittering, lichtreflectie en effect. Onze 535i was onder andere voorzien van BMW Individual interieurlijsten Pianolack Schwarz, Soft Close portieren, Glazen panoramadak en het geweldige Entertainmentsysteem achterin niet te vergeten. Onmisbare opties als je van comfort en gemak houdt.

Special: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMW
Special: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMW
Wil je als klant echt verwend worden dan is het zelfs nog mogelijk om je auto echt uniek te maken met BMW Individual Special Request. Hiermee wordt je zelf de ontwerper van de auto en zijn de mogelijkheden eindeloos. Je eigen naam geborduurd in de hoofdsteunen of een coachlijn over de zijkant van de auto? Zelfs een Bi-Color kleurconfiguratie is mogelijk. Het zijn slechts een aantal opties die BMW kan bieden en met Individual Special Request zijn de mogelijkheden bijna eindeloos te noemen. Voorbeelden van auto’s die door BMW individual Special request zijn gemaakt zijn onder andere deze BMW M5 F10 Nighthawk en de BMW M6 uit onderstaand filmpje.
Van de 535i stappen we over naar de M5 F10. De M5 F10 kennen we natuurlijk al van een tweetal jaar geleden maar we reden beide auto’s dan ook niet om de rijbeleving te beschrijven maar meer het licht te laten schijnen op de individualisatie mogelijkheden van het merk BMW. Dat de BMW’s voortreffelijk rijden hoeven we natuurlijk niemand uit te leggen. 560 pk en 680 Nm aan Koppel zijn genoeg om je mee te vermaken. Dat is ons dan ook wel gelukt in de tussentijd dat we naar de verschillende locaties reden.

Uiteraard is de M5 F10 ook goed volgestopt met opties. De belangrijkste in onze ogen zijn de optionele keramische schijven. Kost wat, heb je wel gigantische stopkracht ter waarde van € 7.765,00. Een hoop geld maar je zal ze af en toe dankbaar zijn als je met 250 km/u op de autobahn vol in de ankers moet. De M5 F10 is van zichzelf al een auto die redelijk volgestopt zit met opties. Maar BMW zou BMW niet zijn als ze niet nog extra opties kunnen aanbieden. De velgen op deze M5 zijn ook optioneel en meten nu een dikke 20” inch. Daarnaast is de achterspoiler op de kofferklep ook optioneel. Het interieur is voorzien van Volleder 'Merino' Schwarz met zwarte stiksels. Een contrastrerend stikseltje in de kleur van het exterieur zou misschien nog een leuke individual optie kunnen zijn.

Special: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMW

Ook als muziek liefhebber kun je bij BMW terecht, uiteraard gaat het niet zover als de bedrijven die een complete studio in de auto bouwen maar het komt er wellicht in de buurt. Wij zijn immers geen audiofielen. De optie die BMW aanbiedt is het Bang & Olufsen High End Surround Sound Sound System. Een heerlijk werkend Multimedia system en in combinatie met de muziekdienst Rara (vergelijkbaar met Spotify) is het doodeenvoudig om je gewenste muziek af te spelen. Geen gehannes meer met usb sticks, iPhone’s die niet willen verbinden of cd’s. Alles binnen handbereik onder één knop.

Deze M5 is standaard voor € 87.759,00 exclusief btw en bpm Kies je hem inclusief alle opties zoals getoond op deze M5 F10 dan reken je niet minder dan € 182.409,44 af. Dan heb je natuurlijk wel een gigantisch dikke M5 F10 welke alle aandacht zal trekken op de weg. De combinatie van Frozen Grey Metallic in combinatie met de zwarte velgen is er namelijk één om je vingers bij af te likken!

Special: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWSpecial: Individualisatie viert hoogtij, ook bij BMWFotografie door Christian Kalse en Adam van Noort.

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  NETHERLANDS Rik automotive photography  -  07-07-2014 om 16:07

  hele gave foto's !

 2. Profile pic
  NEDERLAND supergoenie  -  07-07-2014 om 16:43

  Een 535i touring gaat helaas niet voor iets meer dan 46k de deur uit... wel voor 68k..

 3. Profile pic
  NETHERLANDS Boink  -  07-07-2014 om 21:33

  Oops! Ex btw en bpm! :-)

 4. Profile pic
  NETHERLANDS LennardHartman  -  07-07-2014 om 21:34

  Die Frozen Grey M5 Lci is wel heel gaaf zeg met die gouden klauwen en zwarte velgen. Mooier worden ze niet

 5. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws