Snel in bochten, vraatzuchtig voor bergwegen: Bugatti Chiron Pur Sport

Snel in bochten, vraatzuchtig voor bergwegen: Bugatti Chiron Pur Sport

Nog sportiever, nog meer aerodynamica en nog betere banden. De Bugatti Chiron Sport was al een stukje stugger, maar de Chiron Pur Sport is nog een tandje extremer. Maak kennis met de Bugatti Chiron Pur Sport!

Ondanks dat de autosalon van Genève niet door is gegaan zijn de automerken natuurlijk maar al te trots op hun nieuwe creaties. Die laten ze dan ook digitaal graag aan ons zien. Bugatti doet daaraan mee met de Chiron Pur Sport. De Pur Sport is compromisloos en de auto die je wil hebben als welvarend persoon om het circuit mee te bestormen. Uiteraard behoren een aantal stoere bergwegen ook tot de mogelijkheden. Zolang de wegen maar golven en veel bochten hebben voelt de Chiron Pur Sport zich op zijn gemaakt. Een nieuwe aerodynamische setup zorgt voor meer downforce en het lagere gewicht zorgt voor meer wendbaarheid.De Chiron Pur Sport is dan ook ontwikkeld om de bestuurder meer plezier te geven. Aan de achterkant zien we bijvoorbeeld een gigantische spoiler die liefst 1.90 meter breed is! Deze zorgt voor de nodige downforce aan de achterkant en natuurlijk stabiliteit. Ook zien we nieuw ontworpen uitlaten en een paneel dat gevormd is in een paardenhoef dat dienst doet als radiator rooster.

Samen met Michelin ontwikkelde Bugatti ook de Bugatti Sport Cup 2 R Tyre in 285/30/20 aan de voorkant en 355/25/20 aan de achterkant. Deze banden worden om een nieuwe velg gemonteerd. Dankzij een aangepaste banden structuur en rubber mix is er meer grip gecreëerd. Deze combinatie zorgt voor 10% meer laterale grip in de bochten.

Fast in corners, voracious on country roads: Bugatti Chiron Pur SportFast in corners, voracious on country roads: Bugatti Chiron Pur SportFast in corners, voracious on country roads: Bugatti Chiron Pur SportFast in corners, voracious on country roads: Bugatti Chiron Pur SportFast in corners, voracious on country roads: Bugatti Chiron Pur SportFast in corners, voracious on country roads: Bugatti Chiron Pur Sport

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws