Saleen geeft de Tesla Model S een extra stroomschok

  • Emil
  • 18-08-2014 16:04
  • 735
  • 1

Saleen geeft de Tesla Model S een extra stroomschok

Saleen, maker van de machtige S7 en verfraaier van de Ford Mustang heeft dit keer een onverwacht product gemaakt. De Tesla Model S werd onder handen genomen en kreeg de naam Saleen FourSixteen. Met aanpassingen aan de buitenkant en het perfectioneren van de aandrijflijn willen ze liefhebbers van elektrische wagens eens een dikke wagen onder de kont schuiven. Als het aan ons ligt, is dat prima gelukt.

De grote lijnen van de Tesla Model S zijn hetzelfde gebleven, echter is de invulling ervan een stukje spannender geworden. Het gewijzigde front en de achterkant met spoiler ogen een stuk sportiever dan voorheen en dat komt niet alleen door de carbon fiber diffuser. De 416 pk en 600 Nm sterke motor is niet onder handen genomen, maar door het finetunen van de aandrijflijn is er toch winst behaald op het gebied van acceleratie, aldus Saleen. Om je goed op je plek te houden, zijn er sportstoelen gemonteerd en voor de sportieve look zijn er ook carbon fiber panelen gemonteerd.

Onderhuids is er echter veel aangepast. Saleen heeft het onderstel aangepast en je kunt nu ook kiezen voor een vast differentieel, stijvere vering en een nieuw geprogrammeerd ESP. Of het direct uitnodigt om de dichtstbijzijnde raceway op te zoeken is ons onduidelijk, maar het zou er allemaal wel een tandje sneller moeten gaan dan voorheen. Met een prijs van 152.000 dollar is het niet goedkoop, maar daar zit de Tesla Model S uiteraard al bij inbegrepen.

Saleen geeft de Tesla Model S een extra stroomschok
Saleen geeft de Tesla Model S een extra stroomschokSaleen geeft de Tesla Model S een extra stroomschokSaleen geeft de Tesla Model S een extra stroomschokSaleen geeft de Tesla Model S een extra stroomschok
Saleen geeft de Tesla Model S een extra stroomschok

Reacties op dit artikel