Russische oligarch voert wisseltruc uit

  • Joep
  • 06-04-2024 20:00
  • 6190
  • 5

Russische oligarch voert wisseltruc uit

In Monaco waren altijd veel Russische oligarchen te vinden. Na de Russische invasie op Oekraïne zijn ze een stuk moeilijker te vinden, maar ze zijn er nog wel. Deze Russische eigenaar voerde een trucje uit, maar was ons niet te slim af!

Sinds de oorlog zijn Russische oligarchen moeilijker te vinden op Autogespot. Ze zijn er nog wel, maar veel anoniemer. Zo zien we allerlei trucjes uitgehaald worden met de Russische kentekenplaten. Vaak wordt de landcode eraf gehaald of komt er een standaard kenteken zonder de Russische indeling. Soms zien we zelfs een EU format op het kenteken. Wat altijd blijft verraden dat het om een Russisch kenteken gaat is de cijfer-lettercombinatie. Rusland heeft namelijk een van de langste kentekens. Dat zie je ook wel bij deze spot. Het is ook wel logisch, want het is het grootste land ter wereld en elk oblast heeft niet zijn eigen kenteken. In Amerika, Australië en Canada zien we namelijk kentekens per staat, maar dat is in Rusland dus niet zo. Je kunt zien waar de auto precies vandaan komt aan het getal boven de landcode en vlag.

Deze eigenaar wilde graag voorkomen dat mensen nu nog zouden herkennen waar die vandaan kwam, want hij veranderde de complete officiële kentekenplaat. Het ging van een Russisch naar een Armeens kenteken. De spec en kentekenplaathouder met Bentley Moskou erop zijn de weggevers. Daarnaast rijdt deze Bentley Mulsanne al jaren rond in Monaco, dus als je exact dezelfde auto ineens op een ander kenteken ziet, dan weet je genoeg.

Deze Mulsanne is alleen maar in Monaco gespot en daar dook hij in 2019 voor het eerst op. Ook in 2021 en 2023 werd ie meerdere keren vastgelegd. Sinds dit jaar rijdt de auto op Armeense platen rond. Een slim trucje, maar niet slim genoeg!

Russische oligarch voert wisseltruc uitKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Russische oligarch voert wisseltruc uitKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag