Rolls-Royce Phantom komt nog goed voor de dag

Rolls-Royce Phantom komt nog goed voor de dag

De auto is, jawel, alweer vijftien jaar oud! Maar in de vijftien jaar is er nagenoeg niets geweest dat de Phantom op het gebied van luxe van zijn hoge troon heeft weten te stoten. De Maybachs kwamen in de buurt, Bentley deed goed zijn best maar enkel de gefacelifte Phantom (Series II) wist, wat mij betreft, deze eerste generatie Phantom te overtreffen.

De Phantom is het ultieme toonbeeld van rijkdom. Elke auto-leek is bekend met de naam Rolls-Royce en de meesten zullen van het merk ook het model Phantom nog wel kennen. De auto is statig, enorm in omvang en aan de luxe schort het niet. Waar een eerste generatie onverlengde Phantom nieuw al gauw 5 ton en een beetje kostte zijn vroege exemplaren nu al voor €100.000,- te vinden! Een goede investering is het dus niet. Maar allerlei figuren kunnen dus tegenwoordig een Phantom op de kop tikken. De Phantom beschikte jaren geleden al over snufjes die we tegenwoordig ook nog niet in elke nieuwe auto terugvinden zoals elektrisch verstelbare stoelen, stoelverwarming en uiteraard zeeën aan ruimte. Allemaal dingetjes die het zware leven van de rijken onder ons een stuk aangenamer maken.

Dit Duitse exemplaar is nog eens erg mooi samengesteld ook. We zien een zwarte kleur gecombineerd met een donkerrode tint en daarbij nog eens het bruine interieur. De Phantom wordt er nog chiquer van dan hij al was en de auto zal er ook nog jaren tijdloos uitzien, zelfs nu de nieuwste Phantom in de verkoop is gegaan.

Rolls-Royce Phantom komt nog goed voor de dag

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws