Rolls-Royce Park Ward eindelijk weer gespot

  • Joep
  • 16-05-2023 15:00
  • 164
  • 1

Rolls-Royce Park Ward eindelijk weer gespot

De Rolls-Royce Park Ward was een verlengde versie van de Silver Seraph. Het slagschip deelde zijn basis met de Bentley Arnage. Er zouden er 200 van gebouwd worden, maar dat aantal hebben ze niet gehaald.

De Park Ward is dus een behoorlijk zeldzame auto. De laatste spot van dit model dateert uit april 2019, meer dan 4 jaar geleden. Gisteren werd er weer een gespot en het is een nieuwe voor de site. Daarmee zijn er nu 6 van de 127 exemplaren gespot.

De Park Ward is dus de verlengde versie van de Silver Seraph. De Silver Seraph was de opvolger van de bekende Silver Spirit en deelde zijn basis met de Bentley Arnage. In tegenstelling tot de Arnage, die een V8 aan boord had, had de Silver Seraph een V12 met een cilinderinhoud van 5,4 liter. De Silver Seraph werd in 1998 gepresenteerd. In 2002 werd de productie echter alweer gestaakt als gevolg van de overname door BMW. Dit is ook de reden dat de Park Ward zijn beperkte oplage van 200 stuks niet haalde, maar op 127 stuks bleef steken. Voor zover wij weten staat er één Park Ward op Nederlands kenteken.

De Park Ward was nog langer dan de Silver Seraph en was dus een verlengde versie met een zelfstandige modelnaam. Het model werd in 2000 gepresenteerd. In 2002 werd de productie alweer gestaakt. De Park Ward is te onderscheiden van de 'gewone' Silver Seraph aan de chromen dorpels, grotere deuren en natuurlijk zijn toegenomen lengte.

Dat dit pas het zesde gespotte exemplaar is laat wel zien hoe zeldzaam dit model is. We zijn dan ook heel blij dat we er na 4 jaar eindelijk weer eentje tegenkomen!


Rolls-Royce Park Ward eindelijk weer gespotKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel