Rolls-Royce Ghost Amber Roads is een ode aan eeuwenoude handelsroute

  • Ruud
  • 09-02-2024 11:43
  • 111
  • 0

Rolls-Royce Ghost Amber Roads is een ode aan eeuwenoude handelsroute

Een op maat gemaakte Rolls-Royce is meer dan alleen een kostbaar bezit. Voor de eigenaar is het de realisatie van een ambitie; een droom die uitkomt.

2023 was een succesvol jaar voor de Bespoke afdeling van Rolls-Royce. Rolls-Royce verlegde hun grenzen verder dan ooit tevoren. De opdrachten van het afgelopen jaar openden nieuwe mogelijkheden voor het gebruik van zeldzame en mooie materialen, ingewikkelde handwerktechnieken, oppervlakteafwerkingen en andere innovatieve technologieën. Er waren een uitzonderlijk aantal 'primeurs' voor het merk, waaronder met de hand geperforeerde lederen stoelen, Starlight Headliners met betoverende hemelse animaties en driedimensionale elementen, verbluffende gegraveerde kunstwerken, talloze nieuwe verfprocessen en de allereerste opdracht om een geur op maat te maken. Eén van die speciale edities die Rolls-Royce maakte afgelopen jaar was de Ghost Amber Roads. Deze prachtige collectie, bestaande uit slechts 12 exemplaren, is geïnspireerd op barnsteen, bekend als het ‘Goud van het Noorden’ en al meer dan 3500 jaar verhandeld langs routes die bekend staan als ‘Amber Roads’. Deze historische handelsroutes zijn afgebeeld in de Bespoke Starlight Headliner en het verlichte dashboardpaneel.

De tweekleurige exterieurafwerking en het interieurpalet benadrukken het warme, glanzende karakter van amber. In de centrale draaiknop is een stuk gepolijst barnsteen geplaatst om een extra tastbare dimensie toe te voegen.


Rolls-Royce Ghost Amber Roads is een ode aan eeuwenoude handelsrouteKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel