Rolls-Royce Cullinan is er eindelijk!

Rolls-Royce Cullinan is er eindelijk!

Lamborghini heeft de Urus, Bentley de Bentayga en Rolls-Royce nu de Cullinan. Het nieuwste wapenfeit van de meest luxueuze autobouwer ter wereld is eindelijk onthuld (beter gezegd, gelekt). Moeten we er aan wennen? Heel erg. Gaan we hem op den duur waarderen? Waarschijnlijk wel.

Wat een gigantische auto is dit. De Cullinan zal een nieuwe markt voor Rolls-Royce gaan bedienen. Helemaal in het diepe is Rolls-Royce natuurlijk niet gesprongen. Uiteraard is er eerst onderzoek gedaan onder de clientele die op hun beurt positief reageerde. Achter de typische Rolls-Royce grill vinden we de welbekende V12 van Rolls-Royce. Het vermogen is nog niet bekend maar waar het echt om draait bij Rolls-Royce is het koppel. De auto moet, net als de Wraith, Phantom en Ghost zich zo soepel mogelijk voortstuwen zonder dat je de motor echt hoort. Dat gaat alleen als je bij lagere toerentallen al een berg aan koppel hebt. Die gegevens blijven we jullie echter nog schuldig. Bij de officiële onthulling zullen we er uitgebreid aandacht aan besteden. Voor nu laten we vooral het uiterlijk op jullie inwerken.

Rolls-Royce Cullinan is er eindelijk! Rolls-Royce Cullinan is er eindelijk!

Foto's via Chris Koll" >

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  Dustie  -  09-05-2018 om 17:04

  Oh, wauw. Deze gaat succesvol worden.

  Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen over een Rolls Royce, maar wat ziet deze auto er eindeloos veel beter uit dan al zijn concurrenten van VAG. Deze auto oogt natuurlijk. Geen gekke fratsen, relatief eenvoudig qua ontwerp maar volledig binnen de lijn der verwachtingen en perfect aansluitend bij de rest van hun modellen. Ik hoef dan ook geen seconde te wennen. Dit komt op mij over als de perfecte overtreffende trap voor mensen die voorheen een Range Rover reden.

  Dit ontwerp klopt gewoon. In tegenstelling tot de Bentayga en die verschikkelijke wannabe-Urus die aan alle kanten een VAG-identiteitscrisis uitschreeuwen. En dan heeft de RR nog een V12 ook. Bye bye Lamborghini.

 2. Profile pic
  grandmasterb  -  14-05-2018 om 22:21

  Alleen geen derde zitrij, dus ik sla deze over (een beetje miljonair heeft toch ook wel een flink paar kinderen van al zijn relaties).

 3. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws