Lamborghini Revuelto zonder plakkers

  • Joep
  • 25-05-2023 17:00
  • 374
  • 2

Lamborghini Revuelto zonder plakkers

Na liefst 12 jaar wordt de Aventador eindelijk vervangen. Hier is de Revuelto, voor het eerst op de openbare weg zonder camouflage! Jawel, met atmosferische V12!

In 2011 kwam de Aventador en in 2022 eindigde de productie. Eind maart 2023 werd zijn opvolger genaamd Revuelto aan de wereld voorgesteld. We hebben hem al eens in een dik camouflagepak op de site gezien, maar hij duikt nu eindelijk op zonder plakkers.

De Revuelto is weer een echte Lamborghini en doet in eerste instantie zowel qua innerlijk als qua uiterlijk denken aan de Aventador. Toch is de Revuelto wezenlijk anders. Ja, het design lijkt op een evolutie van de Aventador, maar daar houden de overeenkomsten toch aardig op. Ja, er ligt een atmosferische V12 in, maar deze is helemaal nieuw en dus niet hetzelfde als het blok uit de Aventador. Het nieuwe blok is 17 kilo lichter en flink krachtiger. We hebben het nu over een niet misselijke 825 pk en 725 Nm koppel. Dan zijn we er nog niet, want de nieuwe Revuelto beschikt over maar liefst drie elektromotoren. De vier motoren komen tot een systeemvermogen van 1015 pk!

De nieuwe Revuelto is inderdaad een plug-in hybride. Het accupakket is echter niet zo groot. Het meet 3,8 kWh. Dat betekent dat je er niet veel elektrisch mee kan rijden. Het is vooral gericht op extra performance op het circuit en natuurlijk een groen excuusrandje voor zo’n heftige supercar met middenmotor. Het interieur is volledig nieuw en zit vol met de nieuwste displays en touchscreens. Al die techniek weegt helaas wel wat, want de Revuelto weegt leeg 1774 kilo. Toch is de nieuwe Lambo bloedstollend snel. 0-100 gaat in 2,5 seconden. Indrukwekkender is misschien wel de sprint naar 200, want dat gaat in 7 seconden. Een exacte topsnelheid is onbekend, maar hij gaat harder dan 350 kilometer per uur.

De Revuelto is de eerste plug-in hybride van Lamborghini, maar niet het eerste geëlektrificeerde model. In 2019 presenteerde Lamborghini namelijk de Sián, een milde hybride. Er zullen nog vele geëlektrificeerde modellen volgen bij Lamborghini. In 2025 komt de opvolger van de Huracán en dat wordt een plug-in hybride. Er komt nog een plug-in hybride variant van de Urus met de aandrijflijn van de Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid. In 2028 komt de eerste elektrische Lamborghini. Dit wordt een vierdeurs sedan op basis van het PPE-platform dat we al kennen van de Audi E-Tron GT en Porsche Taycan. In 2029 komt de elektrische Urus.

Mocht je daar als benzinesnuiver niet zo blij van worden, wees niet getreurd. De V12 in de Revuelto klinkt als vanouds weer fantastisch en het model is net nieuw dus kan er nog vele jaren tegenaan! Deze mooie blauwe Revuelto klonk volgens spotter Michael. fantastisch toen hij richting de Nürburgring reed.

Lamborghini Revuelto zonder plakkersKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag