Renault Clio V6 is een extreme hatchback

  • Brecht
  • 12-12-2023 15:45
  • 148
  • 0

Renault Clio V6 is een extreme hatchback

Bij het horen van de naam Renault Clio zullen de meeste mensen niet enthousiast worden. Voeg aan die naam 'V6' toe en je hebt de aandacht van de meeste autoliefhebbers.

In 1980 kwam Renault met de Renault 5 Turbo, een kleine lichte hatchback met zowel de motor als de aandrijving achter de bestuurder. Deze werd tot 1986 geproduceerd en leek een tijd de enige en laatste in zijn soort, totdat Renault in 2001 hetzelfde concept opnieuw uitwerkte, wat resulteerde in de Renault Clio V6. Dit model maakte, zoals de naam al weggeeft, gebruik van een V6. Doordat de motor in het midden van de auto ligt, is de normaliter aanwezige achterbank verwijderd.

Dit exemplaar, die spotter joos straetmans wist vast te leggen in Huizen, is een Clio V6 van de tweede generatie. De tweede generatie is een stuk voorspelbaarder en de motor reageert een stuk directer op wat de bestuurder doet, door hulp van de Tuning van Porsche. Dit alles zorgt ervoor dat de meeste Clio V6' lang in handen blijven van dezelfde eigenaar. Zo zien we dat dit exemplaar al in 2008 werd gespot op hetzelfde kenteken als nu.

Renault Clio V6 is een extreme hatchbackKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel