Range Rover Evoque zet nieuwe stap richting werelddominantie

Range Rover Evoque zet nieuwe stap richting werelddominantie

Afgelopen week was het groot feest in Londen. Na zeven jaar en 775.000 exemplaren later was het tijd om de nieuwe Evoque te presenteren. De eerste Evoque werd in Londen gepresenteerd en de plek voor de tweede generatie was dan ook snel en makkelijk gekozen.

De Range Rover Evoque is natuurlijk een heerlijke auto om te zien. De nieuwe generatie staat klaar om het stokje over te nemen en gaat dat met verve doen. De auto is compleet opnieuw ontwikkeld en alleen de ophangpunten voor de deuren zijn hetzelfde gebleven. Bij het zien van de nieuwe Evoque was meteen duidelijk dat men de designtaal van de Velar heeft overgenomen. Daarbij komt dat de Evoque nog iets meer geslaagd is dan de Velar. Vooral het achteraanzicht van de Evoque is heerlijke met de dikke heupen. Daarnaast zien we de verzonken handgrepen terug en de typerende koplampen.

In het interieur is men ook flink losgegaan. Zo is het middenconsole vervangen voor het systeem dat we ook uit de Velar en Range Rover Sport en dergelijke kennen. Alles is digitaal en intuïtief te bedienen met de touchscreens. Grootste en leukste gadget is de digitale achterspiegel. Heb je je bagageruimte tot aan de nok toe gevuld dan zet je een schakelaar om en treed de camera in de vin op het dak in werking. De spiegel laat dit beeld zien en dit werkt verbazingwekkend goed. We zien zelfs mogelijkheden om hier altijd mee te rijden want de kijkhoek van de camera is bijzonder groot.

Uiteraard moet de Evoque ook de urban jungle kunnen trotseren en daarom is de auto met het Terrain Response System 2 uitgerust. Door de verschillende standen doet de Evoque gewoon mee met zijn grotere broers en kun je zonder al te veel moeite de meest bizarre ondergronden trotseren. Deze optie hebben we tijdens de lancering perfect kunnen uitproberen. Zelfs het rijden door hoog water is geen probleem voor deze kleine jongen.

De vanafprijs voor Nederland is dankzij het belastingsysteem 55.000 euro. En we moeten het zeggen, want de Duitsers betalen slechts 37.000 euro voor een basismodel! Het zal de verkoop van de Evoque waarschijnlijk niet heel erg in de weg liggen. De auto ziet er goed uit en is weer een stuk volwassener geworden.

Range Rover Evoque zet nieuwe stap richting wereldominantieRange Rover Evoque zet nieuwe stap richting wereldominantieRange Rover Evoque zet nieuwe stap richting wereldominantieRange Rover Evoque zet nieuwe stap richting wereldominantieRange Rover Evoque zet nieuwe stap richting wereldominantieRange Rover Evoque zet nieuwe stap richting wereldominantieRange Rover Evoque zet nieuwe stap richting wereldominantieRange Rover Evoque zet nieuwe stap richting wereldominantieRange Rover Evoque zet nieuwe stap richting wereldominantieRange Rover Evoque zet nieuwe stap richting wereldominantieRange Rover Evoque zet nieuwe stap richting wereldominantieRange Rover Evoque zet nieuwe stap richting wereldominantieRange Rover Evoque zet nieuwe stap richting wereldominantieRange Rover Evoque zet nieuwe stap richting wereldominantieRange Rover Evoque zet nieuwe stap richting wereldominantieRange Rover Evoque zet nieuwe stap richting wereldominantie

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws