Project 8 is nog steeds de krachtigste Jaguar

  • Brecht
  • 04-01-2024 19:45
  • 137
  • 3

Project 8 is nog steeds de krachtigste Jaguar

Met een vermogen van 600 pk is de Jaguar XE SV Project 8 anno 2024 nog steeds de krachtigste Jaguar. Dit ondanks het feit dat de auto zijn debuut maakte in 2017!

Dit vermogen haalt de Project 8 uit een 5,0-liter V8 met een supercharger. Hiermee wist de auto in 2017 het record voor snelste sedan op de bekende Nordschleife binnen te slepen met een tijd van 7:21,23. Dit was maar liefst 11 seconden sneller dan de Giulia Quadrifoglio, die daarvoor het record in handen had. Om dit record in perspectief te zetten: De nieuwe BMW G80 M3 CS doet er bijna een seconde langer over! Dit werd mogelijk gemaakt door de tijd die Jaguar SVO (Special Vehicle Operations) heeft gestoken in het herzien van het al bestaande carrosseriedesign van de XE, wat een betere aerodynamica opleverde die in combinatie met de krachtbron goed was voor een topsnelheid van maar liefst 322 km/u.

Spotter Jfvspots weet de Jaguar te spotten in het gebied waar de auto zich ongetwijfeld thuis voelt. In het weekend dat deze auto gespot werd zal hij ongetwijfeld op hoge snelheid te zien zijn geweest tijdens de welbekende 'Touristenfahrten' op de ring. Met een productieaantal gelimiteerd tot slechts 300 stuks staat deze auto hoog op het lijstje van veel mensen, en het is dan ook logisch dat deze auto een van de hoogtepunten was van het weekend van deze spotter!

Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel