Primeur in Monaco: Maserati GranCabrio Trofeo

  • Joep
  • 02-05-2024 11:00
  • 139
  • 1

Primeur in Monaco: Maserati GranCabrio Trofeo

Er komen veel interessante spots vanuit Monaco de laatste tijd. Twee maanden na de onthulling is hier de eerste Maserati GranCabrio!

Twee jaar na de onthulling van de nieuwe GranTurismo is het helemaal rond, beide versies staan nu zonder camouflage op Autogespot. De GranCabrio is de open versie van de GranTurismo en deze tweede generatie maakte twee maanden geleden zijn debuut. De vorige generatie was een langloper die nog tot eind 2019 gebouwd werd, terwijl de allereerste in 2007 kwam. De eerste GranCabrio werd in 2009 gepresenteerd.

De GranCabrio komt er net als de GranTurismo in drie verschillende versies. Hier zien we de benzinetopper Trofeo. Die heeft de 3,0 liter Nettuno V6 aan boord die 542 pk produceert. Daarmee haal je in 3,6 seconden de honderd en de top ligt bij 316 km/h. Instapper is de Modena die wat minder ruig is, goedkoper is en minder vermogen heeft. Hij is nog niet officieel gepresenteerd maar in de GranTurismo heeft dezelfde V6 dan 490 pk.

Daarnaast is er een elektrische versie en dat is een uniqum. Hij heet net zoals in de GranTurismo en Grecale Folgore en levert 750 pk. Het is de eerste echte elektrische cabriolet dus wat dat betreft zijn ze er bij Maserati vroeg bij.

De Folgore hadden we al eens zonder camouflage gezien, maar dit was geen particulier exemplaar. De Trofeo hadden we één keer als spyspot dus dit is de eerste keer dat een Trofeo zonder stickers opduikt. Van de Modena ontbreekt nog ieder spoor, al zal de presentatie daarvan niet lang meer op zich laten wachten.

De GranCabrio Trofeo is een ideale auto voor in Monaco, want hij is niet te groot en lomp, redelijk praktisch en comfortabel, maar daarnaast ook elegant en sportief. Hij is snel zat voor in de krappe straatjes en je kunt mooi open rijden langs de Franse rivièra. Dit witte exemplaar komt uit Italië en werd in een parkeergarage vastgelegd. Als mijn geografisch inzicht goed is is dit de garage onder het casinoplein.

Primeur in Monaco: Maserati GranCabrio TrofeoKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel