Primeur: duo van Porsche 718 Spyder RS gespot

  • Ruud
  • 08-06-2023 08:29
  • 1168
  • 2

Primeur: duo van Porsche 718 Spyder RS gespot

Porsche weet wat lekker is en wat klanten willen. De 718 Spyder RS is geen gesloten sportwagen waarmee je met de kap naar beneden kunt rijden – maar een open bochtenjager waarmee je met de kap dicht kunt rijden. De reden mag duidelijk zijn, de heerlijke 4.0 liter zes-in-lijn boxermotor die voor het genot voor de oren zorgt. De eerste exemplaren werden gespot!

Normaliter wordt een auto zwaarder als er een cabrio van gemaakt wordt. In het geval van de 718 Spyder RS is dat niet zo en is de auto lichter geworden. Slechts 5 kilo maar lichter is lichter. Dat heeft er onder andere mee te maken dat het dak niet met een knopje geopend en gesloten kan worden. Puristen krijgen zoals ze het graag zien, manueel! Dat wordt dus met een regenbui een droge plek zoeken om het dakje op de auto te vouwen. Of stoïcijns doorrijden, dat is een keuze die je ook kan maken want rij je hard genoeg dan heb je zelden last van de druppels. Met 1.410 kilo is de Spyder RS geen vederlichte auto maar daar staat wel 500 pk tegenover. Net als in de GT4 RS ligt namelijk de zes-in-lijn boxermotor die tot liefst 9.000 toeren door kan trekken. Keuzes bij de versnellingsbak zijn er overigens niet. PDK is wat er mogelijk is en dan houdt het op. Geen straf, want de PDK is vlekkeloos. Om de marketing op orde te hebben kan men overigens nog kiezen voor een Weissach pakket, daarvoor krijgt men magnesium wielen en titanium uitlaateindstukken.

Deze twee exemplaren van de Spyder RS werden gespot in Zuffenhausen. Gebroederlijk staan de prachtige bolides te wachten om uitgelaten te worden.

Primeur: duo van Porsche 718 Spyder RS gespotKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel