Prachtige Aston Martin V8 Vantage Le Mans paradeert door Monaco

  • Ruud
  • 13-09-2022 13:37
  • 124
  • 0

Prachtige Aston Martin V8 Vantage Le Mans paradeert door Monaco

De geschiedenis van Aston Martin gaat jaren terug. We weten bijvoorbeeld dat ze Le Mans wisten te winnen in de '60. Die winst werd zelfs een 1-2 op het wereldberoemde circuit in Frankrijk. Ter ere van die wins werden in de loop der jaren natuurlijk ook auto's gemaakt. Deze prachtige Aston Martin V8 Vantage Le Mans is er één van.

Het is 1999 als Aston Martin het veertigjarige jubileum van hun winst in 1959 vieren. Ter ere van dit jubileum wordt de V8 Vantage Le Mans geboren die tentoongesteld wordt naast de winnende Aston Martin DBR1. Met slechts veertig exemplaren ook nog eens gelimiteerd. Wat maakte deze V8 Vantage dan zo speciaal? De auto werd uitgevoerd met de V590 motor of in sommige gevallen zelfs met de V600 motor die gekoppeld was aan een zes of soms zelfs vijf tellende versnellingsbak. Onderhuids konden de auto's dus nog wel verschillen. Aan het exterieur waren ze makkelijker te herkennen. Zo werd de grill dichtgemaakt en werden er twee openingen gevormd. Op de motorkap kreeg de auto sleuven om de V8 meer te laten ademen. Achter de voorwielen werden ook ventilatieroosters gemaakt en die refereerden weer naar de DBR1. Al met al werd er geen moeite bespaard om deze speciale editie op te laten vallen. Om dit dan tegen te komen in Monaco moet een geweldig gevoel geven!

Prachtige Aston Martin V8 Vantage Le Mans paradeert door MonacoKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!5 spoke magnesium alloy hollow spoke Dymag wheels with centre caps
Blanked radiator with twin openings
Bonnet cooling ducts
Redesigned wing vents with a resemblance to those on the DBR1
Machined alloy fuel filler cars
Brushed aluminium facias on most cars

Reacties op dit artikel