Prachtig vormgegeven: McLaren Elva

Prachtig vormgegeven: McLaren Elva

McLaren Automotive today reveals its new Ultimate Series roadster, the McLaren Elva. As the brand’s first open-cockpit road car, the Elva adds a new dimension to the range-topping Ultimate Series lineage. Like its McLaren P1TM, McLaren Senna and Speedtail predecessors, volume of the new McLaren Elva will be strictly limited: just 399 are being offered for customer order. McLaren onthuld vandaag hun nieuwste lid van de Ultimate Series. De McLaren Elva. Het is McLaren's eerste open-cockpit straatauto die een nieuwe dimensie toevoegt aan de Ultimate Series. Net als zijn voorgangers als de McLaren P1, McLaren Senna en de Speedtail zal de Elva gelimiteerd worden op 399 stuks.

De naam Elva komt uit het verleden van McLaren toen Bruce McLaren de McLaren-Elva M1A, M1B en M1C ontwierp. De McLaren Elva van deze tijd is al net zo extreem als de auto's uit de het verleden. De auto met open cockpit heeft een carbon fiber chassis maar geen dak en ramen. Dit is een auto die de rijervaring naar een nieuw niveau moet tillen. Het uiterlijk is dan ook net zo enerverend als zijn rijervaring. Als we naar het design kijken dan zien we elementen van de 720S terug en kunnen die heerlijke carbon fiber schaalstoelen ook niet ontbreken. Door het ontbreken van enige ramen heeft het dragen van een helm wel de voorkeur. Wil je dat echt niet kan McLaren nog altijd een klein ruitje als optie monteren.

Motorisch is er niets nieuws onder zon. Onder de "motorkap" ligt de 4.0 liter V8 die we kennen van de Senna en Senna GTR en in combinatie met de lichtste auto die McLaren ooit gebouwd heeft moet dat voor vuurwerk gaan zorgen.

Gorgeous: McLaren Elva revealedGorgeous: McLaren Elva revealedGorgeous: McLaren Elva revealedGorgeous: McLaren Elva revealedGorgeous: McLaren Elva revealedGorgeous: McLaren Elva revealedGorgeous: McLaren Elva revealedGorgeous: McLaren Elva revealedGorgeous: McLaren Elva revealed

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  NETHERLANDS Dufornee  -  13-11-2019 om 10:26

  Wat een ding! Waanzinnig

 2. Profile pic
  NETHERLANDS _cars_247_  -  13-11-2019 om 10:30

  Gaaf!

 3. Profile pic
  NETHERLANDS Dustie  -  14-11-2019 om 00:03

  Ontzettend mooi ding! Wat een wagen!

 4. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws