Porsche Taycan drift zichzelf in het Guinness World Records boek

Porsche Taycan drift zichzelf in het Guinness World Records boek

Leuk nieuws om deze laatste dinsdag van november mee te beginnen. Porsche heeft zichzelf namelijk met de Taycan het Guinness World Records boek ingedrift. Op de Hockenheimring in Duitsland verbrak hij het record ‘langste drift voor een elektrisch voertuig’. De Nederlandse Porsche-instructeur Dennis Retera heeft zich de recordboeken in gereden met de nieuwe achterwielaangedreven Taycan.

Op de 200 meter lange cirkelbaan van het Porsche Experience Centre Hockenheimring legde hij in 55 minuten tijd 210 ronden af, goed voor een afstand van 42,171 kilometer en een gemiddelde snelheid van 46 km/h. Daarbij stond het stuur van de Taycan geen moment in dezelfde richting als de bocht. Een prestatie van formaat, die door de jury van het Guinness World Records™ boek wordt erkend als de ‘langste drift met een elektrisch aangedreven voertuig’.

De Taycan is overigens niet alleen daar recordhouder in. Tijdens een 24 uur durende endurancetest op het hogesnelheidscircuit van Nardò legde de auto 3425 kilometer af. Op de Nordschleife noteerde de Taycan een rondetijd van 7:42 minuten. En op het vliegveld van Lahr deed de auto 26 sprints vanuit stilstand naar 200 km/h.

Porsche Taycan drift zichzelf in het Guinness World Records boek

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws