Porsche Cayenne GTS geniet van de tropische zon in Punta Cana

  • Joep
  • 29-04-2024 15:00
  • 130
  • 1

Porsche Cayenne GTS geniet van de tropische zon in Punta Cana

Spotjes vanuit het Caribisch gebied zien we niet zo vaak. Hier is de derde spot voor de Dominicaanse Republiek!

Het Caribisch gebied staat bekend om zijn stranden en mooie weer. Er zijn veel eilandstaatjes te vinden en sommige zijn zeer toeristisch. Voor ons Nederland natuurlijk de twee staten die binnen het Koninkrijk der Nederlanden vallen: Aruba en Curaçao. Ook de Bahama's, Cuba, het Amerikaanse protectoraat Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek trekken aardig wat toerisme. De meeste landen in die regio zijn echter arm en soms ook levensgevaarlijk. We ontvangen dus bijna nooit spots uit deze regio, zelfs niet uit onze Nederlandse eilandjes.

De laatste spot uit Aruba dateert uit 2019 en de laatste uit Curaçao uit 2022. Naast de Dominicaanse Republiek is er maar één onafhankelijk land uit de regio met spots op de site, Antigua en Barbuda met twee spots in 2013 en 2015. Het Amerikaanse protectoraat Puerto Rico heeft één spot in 2014. Het Britse overzeese gebied de Kaaimaneilanden debuteerde vorig jaar op Autogespot met zes spots in één keer. De eilanden zijn vrij klein, maar wel steenrijk omdat het een belastingparadijs is. Er is een waslijst van onafhankelijke landen in dit gebied die nog op nul staan: Haïti, Trinidad en Tobago, de Bahama's, Cuba, Jamaica, Grenada, Saint Lucia, Saint Kitts en Nevis, Saint Vincent en de Grenadines, Barbados en Dominica (niet hetzelfde als de Dominicaanse Republiek).

De Dominicaanse Republiek is een van de grootste landen in dit gebied wat ook die paar spots verklaart. Daarnaast is het land redelijk ontwikkeld en een politiek stabiele democratie. Er is wel criminaliteit, maar de echte ellende zit aan de andere kant van de grens. Op het eiland Hispaniola ligt namelijk nog een land waar het land aan grenst: Haïti. Dat land is een straatarme anarchie waar bendes strijden om de macht in dorpen en steden. Een van de gevaarlijkste landen om te zijn op dit moment.

In het zonnige Punta Cana is daar allemaal niets van te merken, want het ligt ver weg van de grens met Haïti. Het trekt aardig wat toeristen naar de vele resorts. Ook de rijke Dominicanen hebben in de regio hun huizen. De Porsche Cayenne GTS die we hier zien zal ongetwijfeld op de parkeerplaats van een resort staan. Dit is de eerste spot in het land in meer dan zes jaar. De vorige spot was ook in Punta Cana en dat was een Jeep Grand Cherokee SRT in januari 2018. De eerste spot (2016) was een Lotus Elise in de hoofdstad van het land: Santo Domingo.

Hopelijk zien we snel meer spots uit dit land en uit het Caribisch gebied, want het levert vaak mooie foto's op en we hebben er nog weinig van gezien.

Porsche Cayenne GTS geniet van de tropische zon in Punta CanaKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel