Porsche brengt nu ook nog de 992 Turbo

Porsche brengt nu ook nog de 992 Turbo

De Porsche 911 Turbo is al 45 jaar de belichaming van de high-performance sportwagen voor dagelijks gebruik. Na de introductie van de 911 Turbo S afgelopen maart brengt Porsche nu de nieuwe 911 Turbo Coupé en Cabriolet op de markt - nog krachtiger, sneller en individueler dan hun voorgangers.

Met 580 pk – 40 pk meer dan zijn voorganger - duiken beide modelvarianten onder de magische grens van drie seconden om de 100 km/u te bereiken. Ze hebben voor die sprint nu slechts 2,8 seconden nodig (0,2 seconde minder dan voorheen). De nieuwe Turbo-modellen leveren 750 Nm koppel (een plus van 40 Nm), maar nu zonder de overboost-functie die voorheen aan een maximum tijd was gekoppeld. Dat zorgt ervoor dat tussensprints nog spontaner en zonder enige moeite geschieden. De acceleratie, het vermogen en het koppel van de nieuwe 911 Turbo zijn vergelijkbaar met die van de vorige generatie 911 Turbo S.

De nieuwe 911 Turbo is uitgerust met een Porsche Doppelkupplung-transmissie (PDK) met acht versnellingen, voorzien van een specifieke setup voor de Turbo. De acceleratiedrang houdt pas op bij 320 km/u. Voor het eerst zijn opties als een Sport Pakket of Lichtgewicht Pakket, sportonderstel en sportuitlaatsysteem beschikbaar voor de 911 Turbo. Klanten kunnen hiermee hun auto nog beter afstemmen naar hun eigen smaak.

De 911 Turbo staat sinds 1975 synoniem voor luxe en prestaties. Bij elke generatie werd zijn reputatie als benchmark voor high-performance sportwagens voortgezet. De 911 Turbo combineert sportiviteit met dagelijks gebruiksgemak, emotie met betrouwbaarheid en dynamiek met efficiëntie. De nieuwste generatie is meer dan twee keer zo krachtig als de originele Turbo. Die leverde met zijn 3,0-liter zescilinder boxermotor met een enkele turbolader 260 pk op de achterwielen. Hoewel de 911 Turbo in de loop van de jaren sneller, groter en comfortabeler is geworden, zijn z’n basiskenmerken altijd gebleven.

Het interieur van de nieuwe Turbo komt overeen met dat van de 911 Carrera-modellen met Porsche Advanced Cockpit. Het centraal geplaatste scherm van het Porsche Communication Management (PCM) is nu 10,9 inch groot en dankzij de nieuwe architectuur sneller en zonder afleiding te bedienen. De standaard uitrusting omvat onder meer elektrische 14-voudig verstelbare sportstoelen, het Sport Chrono Pakket, een GT-sportstuurwiel met schakelflippers en het BOSE Surround Sound System. Porsche biedt daarnaast talloze opties aan, zoals Porsche InnoDrive met adaptieve cruise control, Lane Assist inclusief verkeerstekenherkenning, een nachtzichtassistent en het Burmester High-End Surround Sound System.

De nieuwe 911 Turbo-modellen zijn vanaf nu te bestellen en worden eind oktober bij de Nederlandse Porsche Centra verwacht. De 911 Turbo Coupé heeft een consumentenadviesprijs van € 239.200, de 911 Turbo Cabriolet staat vanaf € 254.600 in de prijslijst.

Porsche brengt nu ook nog de 992 TurboPorsche brengt nu ook nog de 992 TurboPorsche brengt nu ook nog de 992 TurboPorsche brengt nu ook nog de 992 TurboPorsche brengt nu ook nog de 992 TurboPorsche brengt nu ook nog de 992 TurboPorsche brengt nu ook nog de 992 TurboPorsche brengt nu ook nog de 992 TurboPorsche brengt nu ook nog de 992 TurboPorsche brengt nu ook nog de 992 TurboPorsche brengt nu ook nog de 992 Turbo

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  NETHERLANDS PatrickC  -  16-07-2020 om 12:24

  Is er al bekend wat de optische verschillen tussen de Turbo en Turbo S worden, of zijn die straks helemaal niet meer uit elkaar te houden net zoals de Carrera S en 4S nu ook niet zijn?

 2. Profile pic
  GERMANY Damors  -  16-07-2020 om 16:48

  @PatrickC I dont know About the Turbo/Turbo S, it seems, that if the Turbo has the Sport exhaust and PCCB, there is no outer difference.
  But the S and 4S have differences on the outside. Just on the back, but with one look you can see, if it is an S or 4S :-) The Carrera S has a black grille, the Carrera 4S a Chrome grille.

 3. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws