Porsche 992 Sport Classic is een droom

  • Joep
  • 03-06-2023 09:00
  • 272
  • 0

Porsche 992 Sport Classic is een droom

De Porsche 992 Sport Classic is voor velen een droom. Ook voor mtgt en hij beleeft die droom door zijn droomauto prachtig vast te leggen.

De 992 Sport Classic biedt alles wat liefhebbers fantastisch vinden aan het merk Porsche in één auto.
Laten we met het uiterlijk beginnen. Deze specifieke 911 heeft elk iconisch element dat de 911 door de jaren heen gekend heeft. Denk aan de ronde koplampen, double bubble roof, ducktail, witte striping, retrovelgen, gouden letters in combinatie met een grijze lak, het houdt niet op. Allemaal subtiele verwijzingen naar het rijke verleden van het model verpakt in een moderne auto. Daarnaast heeft het model de elegante vorm van de Carrera en de dikke koets van de Turbo, zonder overdreven agressieve stijlelementen die we bijvoorbeeld op de GT3(RS) zien.

Porsche 992 Sport Classic is een droomKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

De Porsche 911 werd in eerste instantie onder andere gewaardeerd door zijn exclusiviteit. Doordat het elke generatie weer een steengoede auto was, bouwde het model een uitstekende reputatie op. De exclusiviteit werd het slachtoffer van het megasucces. Maar dat geldt niet voor de Sport Classic, want het is een 911 die meer biedt dan wat designfoefjes en logo’s. Daarnaast worden er slechts 1250 stuks van gebouwd dus deze blijft echt exclusief.

Ook de aandrijflijn is precies wat de echte liefhebber wil. Het is namelijk niet de zescilinder boxermotor met twee turbo’s uit de gewone Carrera-modellen. In dit model vinden we namelijk de zescilinder boxermotor uit de Turbo, dus 3745cc groot en ook weer met twee turbo’s. Het blok is in de Sport Classic iets geknepen en levert 550 pk. Iets minder dan in de Turbo (580 pk) en Turbo S (650 pk). Toch is dit best indrukwekkend, want het gaat via een handbak (!) naar de achterwielen. Het is daarmee de enige 992 ‘Turbo’ met een handbak en achterwielaandrijving. Als je goed schakelt en de kont in bedwang kunt houden moet je in 4,1 seconden de 100 aan kunnen tikken vanuit stilstand. Dat is niet extreem snel, maar ook niet het doel van deze auto. De topsnelheid ligt op 315 km/h.

Het gewicht is verlaagd door koolstofvezel veelvuldig toe te passen om het rijgedrag te verbeteren. Ondanks dat het een extremere, bijzonderdere, duurdere en zeldzamere 911 is, kun je er nog steeds flinke afstanden probleemloos mee afleggen en dat is toch wel de kracht van dit model. Je denkt misschien dit is gewoon hetzelfde idee als de 997 Sport Classic, maar dan gebaseerd op de 992. De 997 Sport Classic was toch meer een ultieme Carrera met atmosferische motor. De 992 Sport Classic is gebaseerd op de Turbo en combineert drie karakters. Het is de ultieme combinatie tussen de Carrera, Turbo en GT3. Mocht dit nog ooit beschikbaar worden als gewoon model, dan kun je het wellicht de Turbo GT3 noemen. Daarnaast is het de ultieme combinatie tussen het verleden en heden! Een klassiek design en een klassieke configuratie in combinatie met de nieuwste techniek, veiligheid en gadgets.

Er is al veel geschreven en gezegd over de Sport Classic, maar deze fantastische foto’s van deze prachtige wagen verdienen wat extra aandacht!

Porsche 992 Sport Classic is een droomKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel