Porsche 959 gaat ondersteboven in Genève

  • Emil
  • 22-03-2015 15:50
  • 4614
  • 4

Porsche 959 gaat ondersteboven in Genève

Volgens Porsche heeft de 959 een zeer geavanceerde vierwielaandrijving. Helaas kon dat de eigenaar van een 959 in Genève niet redden toen hij grip verloor en ondersteboven tot stilstand kwam. Een knotsgekke crash waar wij beelden van ontvingen.

In Zwitserland staan de mensen er nou niet om bekend vaak te hard te rijden. Overal staan flitspalen en boetes zijn immers torenhoog. De eigenaar van deze 959 reed volgens omstanders wel te hard en verloor nabij de PalExpo door het natte wegdek in een keer alle grip. Hij kwam met zijn supercar in aanraking met een vangrail en deze zorgde ervoor dat de auto op het dak belande. Dit is niet een crash die mensen vaak zullen zien in Zwitserland. Het is onbekend hoe de bestuurder er vanaf kwam en hoeveel schade de Porsche heeft opgelopen. Omdat de 959 een kevlar bodywerk heeft zal de schadepost gigantisch zijn.

In de jaren 80 was het de 959 die de scepter zwaaide in het territorium van de supercars. De Porsche 959 dateert uit 1987 maar kan nog steeds goed meekomen met de huidige generatie sportauto's. Porsche bouwde de auto om homologatie af te dwingen in de topklasse van de rallysport, Groep B. Officieel moesten toen 200 exemplaren worden gebouwd, dat werden er uiteindelijk 337. Maar Porsche schijnt er onofficieel nog iets meer te hebben gebouwd. Achterin huist een krachtige twinturbo 2,9 grote zescilinder met 450 pk. Goed voor een topsnelheid van 317 km/u.

HMphotography bedankt voor de foto's.

Porsche 959 gaat ondersteboven in Genève Porsche 959 gaat ondersteboven in Genève Porsche 959 gaat ondersteboven in Genève

Reacties op dit artikel


Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws