Porsche 550 Spyder is en blijft gewoon onwijs cool

  • Ruud
  • 22-05-2024 13:55
  • 130
  • 2

Porsche 550 Spyder is en blijft gewoon onwijs cool

De laatste tijd krijgen we goede spots uit het Verre Oosten. Pagani Zonda's, Ferrari LaFerrari's, McLaren Senna's, Carrera GT's en nog veel meer. Hier zien we echter geen moderne hypercar maar een felbegeerde klassieker: een Porsche 550 Spyder.

De Porsche 550 Spyder schreef in de jaren vijftig geschiedenis voor Porsche. Het was hun eerste rasechte racewagen. Hij won een ongelooflijk aantal bekende races. De auto was enorm compact, maar dat was juist het grote voordeel. Daarbij was hij extreem licht en net zo wendbaar in de bochten. Deze auto werd zo populair dat zelfs bekende persoonlijkheden zo’n raceauto wilden hebben en kochten. De bekendste koper was waarschijnlijk James Dean, een Amerikaans-Amerikaanse acteur die een 550 Spyder kocht en mee wilde doen aan races. Helaas gebeurde er een verschrikkelijk ongeluk met zijn 550 Spyder waarbij James Dean om het leven kwam. Hij noemde zijn 550 Spyder liefkozend ‘Little Bastard’.

Tegenwoordig heeft deze auto een extreme cultstatus. Het is praktisch DE Porsche uit de jaren vijftig. Het is nog cooler om zo’n exotische auto (voor Japanse begrippen) in de straten van Tokio te zien. Helaas is er slecht nieuws. Het is zoals altijd: de vraag of deze 550 een van de originele 89 exemplaren is. Helaas is het antwoord nee. Dit is een replica. Zelfs een replica kan miljoenen kosten. De reden is dat zo'n replica is gebouwd met behulp van het originele proces en de originele gereedschappen.

Porsche 550 Spyder is en blijft gewoon onwijs coolKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel