Paris Motor Show 2010: Audi e-Tron Spyder

Paris Motor Show 2010: Audi e-Tron Spyder

Vorig jaar konden jullie al de Audi e-Tron zien, een studiemodel waarmee Audi laat zien hoe milieuvriendelijkheid gecombineerd kan worden met sportieve prestaties. Inmiddels is het september en is Parijs de locatie waar de E-Tron Spyder onthuld is.

Audi heeft bij de e-Tron op een hele slimme manier twee krachtbronnen gecombineerd, namelijk dieselkracht en elektriciteit. Een drieliter dieselmotor is standaard al goed voor 650 Nm en 300 pk. Dankzij de toevoeging van twee elektromotoren kan er nog eens 352 Nm aan koppel toegevoegd worden alsmede 88 pk. Ook het bodywerk van de auto is hightech met gebruik van zowel aluminium en carbon fiber. Als coupé is de auto natuurlijk al bijzonder om te zien maar als Spyder gaat letterlijk het dak eraf. Het moet een rare sensatie zijn om met 1000 Nm aan koppel afgeschoten te worden naar de 100 km/u in minder dan vijf seconden. De compacte body en wielbasis geven de auto goede prestaties die je niet verwacht van een type auto als deze.

Paris Motor Show 2010: Audi e-Tron Spyder
Paris Motor Show 2010: Audi e-Tron SpyderParis Motor Show 2010: Audi e-Tron SpyderParis Motor Show 2010: Audi e-Tron SpyderParis Motor Show 2010: Audi e-Tron Spyder

Reacties op dit artikelGerelateerd nieuws