Pagani Huayra Dinastia gespot in thuisland China

  • Brecht
  • 26-01-2024 14:00
  • 571
  • 0

Pagani Huayra Dinastia gespot in thuisland China

Je leest het goed: deze Pagani heeft roots in China. Tot nu toe zagen we deze editie voornamelijk in Europa, maar nu zien we hem op de weg in Shanghai verschijnen. Met maar 3 exemplaren waarvan 1 nog nooit het daglicht heeft gezien is het verhaal achter deze Pagani bijzonder interessant.

Toen Horacio Pagani, oprichter van Pagani, 10 jaar geleden een trip naar China maakte bezocht hij de verboden stad in Peking. Hier zag hij voor het eerst het Negen-Drakenscherm; een stenen muur met geglazuurde tegels in de vorm van negen draken. Geïnspireerd en geboeid door de kunst en cultuur begon hij toen hij terug was in Italië te spelen met het idee van een Huayra gebaseerd op deze draken. Dit resulteerde uiteindelijk in de zeer gelimiteerde Pagani Huayra Dinastia; een model waarvan er maar 3 unieke exemplaren van bestaan. Dit getal is niet zomaar verzonnen: het getal 3 wordt in het Chinees uitgesproken als 'sheng' en heeft als betekenis leven of geboorte. Dit is toepasselijk omdat dit model de lancering van Pagani op de Chinese markt betekende.

Het eerste gebouwde exemplaar is uitgevoerd in volledig blauw carbon met afbeeldingen van witte draken op de zijkant boven de wielen. Op de 'vin', die te zien is op elk van deze Dinastia's staat een Italiaanse vlag. Het tweede exemplaar is de auto die we in deze spot kunnen zien en is daarmee het enige gespotte exemplaar op Autogespot. Deze Dinastia is uitgevoerd in paars carbon en heeft lichtblauwe details in zowel het interieur als het exterieur. Op de vin van de tweede in de reeks zien we een blauwe draak afgebeeld en zien we niet de draken boven de wielen terug. Het derde exemplaar is uitgevoerd in goud en heeft rode details, maar over dit exemplaar is verder vrijwel niks bekend. De auto zou verkocht zijn aan iemand met een privécollectie en is sindsdien nergens meer gezien. Voor nu moeten we het dus doen met dit niet minder bijzondere exemplaar, maar hopelijk kunnen we de andere ook verwelkomen in de toekomst!

Pagani Huayra Dinastia gespot in thuisland ChinaKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel