Oranje Holy Trinity

  • Thom
  • 27-04-2024 12:00
  • 717
  • 0

Oranje Holy Trinity

Even een duik in de archieven van Autogespot voor de nationale feestdag in Nederland: Koningsdag. Hierbij het bekende drietal maar dan in dé Nederlandse kleur!

Het drietal dat bestaat uit de McLaren P1, Ferrari LaFerrari en Porsche 918 Spyder werd zo'n tien jaar geleden geboren. De drie modellen van de verschillende merken zorgden voor een ware sensatie op autogebied. Drie hypercars met hybride ondersteuning in gelimiteerde oplages en torenhoge prijskaartjes. Nog steeds zijn deze auto's extreem bijzonder om tegen te komen en een ware lust voor het oog. Zelfs in deze opmerkelijke kleur is de drieling geweldig gaaf maar ook zeldzaam!

Voor de McLaren P1 was het niet eens zo heel moeilijk zoeken naar een oranje gekleurd exemplaar. De Britten hebben af fabriek namelijk een aantal exemplaren in Volcano Orange gespoten. Dat is ook de kleur die we terugzien bij deze throwback spot van Essel in België tien jaar geleden!

Oranje Holy TrinityKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Een stuk lastiger werd het al bij de Porsche 918 Spyder. Deze Duitse hyperhybride is in veel grijstinten afgeleverd en dat is het onderstaande exemplaar af fabriek ook geweest. Wat wij hier dus zien is een wrap. Dit is vooralsnog ook het enige oranje exemplaar van de 918, zonder de livery zoals deze oranje 918 in Monaco.

Oranje Holy TrinityKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

De afsluiter van het bekende drietal is natuurlijk de Italiaan. Dit onderdeel van het drietal is de enige met een V12 aan boord, waar de Brit en Duitser het 'slechts' met een V8 moeten doen. Het gespotte exemplaar is afkomstig uit Zwitserland en werd in de buurt van het circuit Spa-Francorchamps in België gespot. Een erg gave omgeving om deze oranje hypercar te zien én te horen met dat magistrale geluid!

Oranje Holy TrinityKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel