Opmerkelijk: Mercedes Royale 600

Opmerkelijk: Mercedes Royale 600

Dit is nu nog eens een spot die je wenkbrauwen doet fronsen. Wat is het? Wat voor motor ligt erin? Hoeveel zijn er van gemaakt? Dit is één van de weinige auto’s ter wereld die voor het grootste gedeelte gehuld is in mysterie aangezien er bizar weinig van bekend is. Dat maakt een spot van deze unieke verschijning des te meer bijzonder!

Oké, wat we wel weten is dat de auto in de basis een Mercedes-Benz S-Klasse van de W222 generatie is. Gewoon het huidige type dus voorzien van alle snufjes en systemen die we vandaag de dag kennen uit de toplimousine. Het is duidelijk dat we hier te maken hebben met een coach build, de body is dusdanig origineel aangepast in opdracht van de klant dat het aannemelijk is dat er slechts één exemplaar van deze auto bestaat. Galpin Auto Sports is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor deze creatie. De auto is toentertijd gebouwd voor Nasser Al Thani. De auto zelf is duidelijk een auto die doet denken aan de forse klassieke Mercedessen van weleer. En dat is ook precies het doel van deze auto. ‘Royale 600’ staat in dit geval namelijk niet voor de motoraanduiding, wat in dit geval zou suggereren dat er een V12 onder de kap ligt, maar het slaat terug op een klassieke Mercedes 600 van het W110 type. De motor die we wel onder de kap vinden is de V8 TwinTurbo met 450pk uit de Mercedes S550. De klant wilde duidelijk een moderne interpretatie van de oude mastodont maar of dat gelukt is? Het resultaat is meer een mix van verschillende mercedes types geworden. We zien duidelijk elementen van de SLS AMG en ook nog een vleugje SLR, gecombineerd met de aangepaste body van de W222 S klasse en met een grote klassieke grille op de neus gemonteerd. Uniek is het zeker en het blijft een verschijning. Wat vinden jullie, is hij geslaagd of niet?
Opmerkelijk: Mercedes Royale 600

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  Tom Da Man  -  11-02-2018 om 14:47

  Het neoklassieke koetswerk doet me net iets te zeer denken aan de strategie bij de SLR of de Rover 75. Dat ie lelijk is doet dan weer niet ter zake. Een Bentley State Limo, een Daimler Limousine of een Lagonda 4-deurs waren ook lelijk; ze zijn ook groots en decadent, en zo hoort het.

  http://astonmartins.com/timthumb.php?src=http://astonmartins.com/wp-content/uploads/2013/01/Lagonda_virage_4_door.jpg&h=360&w=480

 2. Profile pic
  grandmasterb  -  12-02-2018 om 00:16

  Nou ik vind de Lagonda nog steeds mooi, alleen het was jammer dat die teveel elektronische problemen had, waardoor hij meestal naar de garage moest.

 3. Profile pic
  Tom Da Man  -  12-02-2018 om 08:45

  @grandmasterb
  Ik bedoelde niet de seventies-Lagonda, die ook wel groots en decadent was, maar toch iets coherenter dan het model, gebaseerd op de Virage dat ik toon. Ik vernoemde die uiterst exclusieve (maar een handvol exemplaren gebouwd) kar omdat ie er ook op een heerlijke manier, net als de Bentley State Limo, nogal 'gebastelt', in elkaar geflanst, noem het hoe je wil, uitziet, maar niet probeert neoretro te zijn. Alleen werden er koplampen uit de Audi 80 en achterlichten van de Scirocco gebruikt, spiegels uit de CX, etc., maar hij probeerde er ook niet uit te zien alsof ie uit een ander decennium kwam. De Merc wel...

 4. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws