Open rijden in stijl, Bentley Grand Convertible by Mulliner

Open rijden in stijl, Bentley Grand Convertible by Mulliner

In 2014 trok Bentley in Los Angeles het doek van hun speciale project in de vorm van een gelimiteerde cabriolet boven de Continental GTC, de Grand Convertible. De cabriolet op basis van de Mulsanne moest een nieuwe ultra luxueuze manier van open rijden introduceren. Het is een tijdje stil geweest rondom de auto maar nu is er eindelijk een productieversie!

Bentley heeft officieel nog niets bekend gemaakt over de Grand Convertible by Mulliner maar verleden week heeft bij ’s-werelds grootste Bentley dealer in Dubai een exclusief evenement plaatsgevonden om de auto aan een select groepje te introduceren.

Zoals gezegd, de Grand Convertible is een creatie van Bentley’s Mulliner afdeling. Dat houdt in dat de auto geen regulier productiemodel is en hij is dan ook gelimiteerd tot slechts negentien exemplaren. Het aantal negentien verwijst naar het jaar 1919, het jaar waarin Walter Owen Bentley zijn merk stichtte. Zoals het een Mulliner creatie betaamd is ook deze auto geheel naar eigen hand samen te stellen. Er wordt gesproken over een prijskaartje van 3,5 miljoen dollar maar aangezien de auto naar eigen hand kan worden samengesteld kan die prijs ook makkelijk oplopen. De Nederlandse prijs is nog niet bekend maar die zal ongetwijfeld om te janken zijn. Daarbij is de kans klein dat één van de negentien exemplaren zijn weg naar Nederland vindt niet heel groot. Deze auto zal vooral opduiken op de bekende plekken als Monaco, Londen en Zwitserland bijvoorbeeld.

De auto is gebaseerd op de Mulsanne Speed. Dat houdt in dat de Grand Convertible de beschikking heeft over de 6,75L V8 TwinTurbo. Als de cijfers voor de Grand Convertible hetzelfde zijn als voor de Mulsanne Speed betekent dat dat de Grand Convertible 537pk en 1100Nm onder de motorkap krijgt. De topsnelheid van de Mulsanne Speed ligt op 305km/u, het lijkt onwaarschijnlijk dat ook deze Grand Convertible dat gaat halen maar Bentley kan verrassend uit de hoek komen wat dat betreft dus wie weet.

Meer info over de Bentley’s nieuwste creatie is er op het moment nog niet. Echter heeft autovlogger Shmee150 al wel het geluk gehad om face to face kennis te maken met de auto. Dus neem een kijkje naar onderstaand filmpje waarin de Bentley Grand Convertible by Mulliner uitgebreid wordt voorgesteld.


Open rijden in stijl, Bentley Grand Convertible by Mulliner

Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    Tom Da Man  -  21-11-2017 om 22:01

    Dát is nog eens een wagen die recht Bakhtins 'grote tijd' in rijdt. Hij kan naast andere meesterwerken in lage productieaantallen als de Lagonda Taraf staan: niet mooi. Niet lelijk. Hij is er omdat hij er moet zijn, net zoals de wereld behoefte heeft aan de karakterkoppen van William Dafoe en Ron Perlman. Als ik de middelen had zou ik 100 Conti's geven, zelfs die van het nieuwe model, voor deze wagen.

  2. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws