Onder de hamer voor 2,4 miljoen dollar: blauwe Ferrari Enzo

Onder de hamer voor 2,4 miljoen dollar: blauwe Ferrari Enzo

RM Sotheby's, het bekende veilinghuis, heeft gisteren weer wat speciaals voor veel geld geveild. Het gaat weliswaar om een bijzonder exemplaar van de mytische Ferrari Enzo!

Waarom speciaal? Wel, eerst en vooral heeft dit exemplaar een buitengewone kleur. Geen rood, geel of zwart zoals je de meeste Enzo's ziet want dit exemplaar is uitgevoerd in het prachtige Blu Tour de France! Echter was dit niet de originele kleur. Oorspronkelijk werd dit exemplaar afgeleverd met de kleur Matt Titanio Extra Campionario, wat overigens ook zéér knap staat. Enkele jaren later werd dit dan geruild voor het knappe blauw. De beige-lederen zetels contrasteren overigens heerlijk met de exterieurkleur.

Het mooiste exemplaar van alle Enzo's ter wereld? Ik zou volmondig ja antwoorden, tenminste als die verdomd lelijke oranje reflectoren (verplicht in de VS) er af gegooid werden!Onder de hamer voor 2,4 miljoen dollar: blauwe Ferrari Enzo

Onder de hamer voor 2,4 miljoen dollar: blauwe Ferrari EnzoOnder de hamer voor 2,4 miljoen dollar: blauwe Ferrari EnzoOnder de hamer voor 2,4 miljoen dollar: blauwe Ferrari EnzoOnder de hamer voor 2,4 miljoen dollar: blauwe Ferrari EnzoOnder de hamer voor 2,4 miljoen dollar: blauwe Ferrari EnzoOnder de hamer voor 2,4 miljoen dollar: blauwe Ferrari EnzoOnder de hamer voor 2,4 miljoen dollar: blauwe Ferrari Enzo

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  Tom Da Man  -  07-09-2017 om 23:20

  Inderdaad geweldig. Als ik het goed zie is het wel een Amerikaanse versie, maar dat heb je soms bij wagens uit het Midden-Oosten; maakt niet uit, de lichtjes zijn even hoekig en toch slank als de rest van de wagen; eigenlijk was het een Testarossa voor het nieuwe millennium, want de proporties hebben daar wel hééééél veel van weg, vooral wat de k%nt betreft (oneindig brede 'dijen'; relatief kleine cockpit....).

 2. Profile pic
  Jochen  -  09-09-2017 om 11:40

  [@Tom Da Man] De US spec Enzo heeft een achterbumper met smalle uitsparing voor de kleine plaat. UAE spec heeft wel de contourverlichting/reflectoren maar daarbij de Eupoese achterbumper.

 3. Profile pic
  Tom Da Man  -  09-09-2017 om 23:48

  @Jochen
  Een connaisseur grand cru! Dank voor de info.

 4. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws