Officieel: Corvette C8

Officieel: Corvette C8

Eindelijk is hij officieel. De Chevrolet Corvette C8 met V8 middenmotor. Corvette heeft gebroken met de motor voor in de neus te lepelen. Dat is natuurlijk goed nieuws voor de rijervaring van het nieuwe beest.

De motor bevind zich dus achter de voorstoelen maar voor de achteras. Maar wat kan die motor nu precies? De V8 LT2 zoals hij nu heet levert 490 pk. Dat zijn niet echt waardes waar we op gehoopt hadden maar ga er maar vanuit dat er nog een paar sterkere jongens aankomen de komende tijd. Langzaam is de C8 ieder geval niet. 0-96 km/u gaat in minder dan drie seconden volgens de fabrikant. Dit mede doordat de auto is gekoppeld aan een achttraps automaat met dubbele koppeling.

Uiteraard is er nu ook al meteen een sport pakket beschikbaar die het vermogen met 5 pk verhoogt en zorgt voor betere remmen, koeling voor de motor en een luidere uitlaat.

Over de handling van de nieuwe Corvette kunnen we nog niets zeggen voor de eerste media er mee gereden heeft. Corvette weet in ieder geval zeker dat de auto vele malen beter rijdt dan de vorige generaties. Mede ook doordat er geen bladveren op de achteras worden gebruikt.

Over de prijs gaan we het heel kort hebben. In Amerika gaat hij net geen 60.000 dollar kosten. Reken er maar op dat je in Nederland het drie dubbele in euro's mag gaan afrekenen.


Officieel: Corvette C8Officieel: Corvette C8Officieel: Corvette C8Officieel: Corvette C8Officieel: Corvette C8

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  NETHERLANDS Harald.111  -  20-07-2019 om 10:51

  De auto heeft wel wat weg van de Mitsuoka Oroshi... ik vind hem... apart.

 2. Profile pic
  NETHERLANDS Milko1969  -  28-07-2019 om 12:16

  490 pk is pas de start versie, er komen nog sterkere versies, in Nederland zal hij richting de 150.000 kosten, maar dan heb je tenminste iets anders dan al die zelfde Porsches. Als ik Porsche, Maserati of Jaguar was zou ik mezelf toch een beetje zorgen gaan maken. Corvette is de laatste 20 jaar steeds een beetje beter en Europeser geworden. Om deze auto kunnen ze niet meer heen en dan voor dit geld? Zal in Duitsland zeker een hit worden zonder onze Bpm die ze daar niet kennen.

 3. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws