Nu ook de benzine primeur! Alpina B4 GC

  • Thom
  • 04-02-2023 08:30
  • 146
  • 0

Nu ook de benzine primeur! Alpina B4 GC

Hadden wij van de week nog de eerste Diesel Alpina 4 serie Gran Coupé voorgeschoteld, is het nu tijd voor de benzine variant!

We gaan de nieuwe Alpina natuurlijk weer vergelijken met BMW. Vooralsnog levert BMW nog geen echte M4 Gran Coupé, dus pakken we het tussenmodelletje: de M440i met 374pk en 500nm aan koppel. Niet slecht voor zo'n compacte sedan, maar Alpina pakt de 3 liter zescilinder nog even bij zijn kladden. Ze weten er 495pk uit te persen en 730nm! De nul tot honderd sprint is klaar in 3,7 seconde. Een flinke upgrade dus ten opzichte van de M440i van moedermaatschappij BMW, die doet er namelijk een hele seconde langer over. De Alpina is te herkennen aan de velgen, bodykit, eventuele striping en het interieur is ook aangepakt. Normaliter worden ze veel geleverd in donkergroen en donkerblauw, maar beide onderstaande gespotte exemplaren zijn toevallig in het zwart. Inderdaad, de primeur is niet één maar gelijk twee keer gespot! De dubbele sterspot gaat voor de B4 naar Polen, waar spotter Arco2 van de partij was om deze verse Alpina te spotten.

Nu ook de benzine primeur! Alpina B4 GCKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Gelijk door voor de Nederlandse primeur; want er staat er inmiddels ook al eentje op gele platen. Dankzij die gele platen kunnen wij bij de RDW een beetje extra info erbij toveren. Schrik niet, want het is geen goedkope 4 serie geworden. Onderstaand exemplaar kostte maar liefst €150.000,-. Alpina's blijven toch altijd speciaal om tegen te komen, zoals TomF. deed op Schiphol.

Nu ook de benzine primeur! Alpina B4 GCKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel