Nostalgie in de straten van Berlijn

Nostalgie in de straten van Berlijn

De mensen in de straten van Berlijn hebben waarschijnlijk wel een paar oordoppen nodig gehad hebben toen dit voormalig rallykanon door de straten reed.

Wat een stuk nostalgie is de Lancia Stratos. Gemaakt voor de Group 5 rally in de jaren 70 en voorzien van de V6 motor die ook in de Ferrari Dino te vinden was. In de eerste jaren (1971,1972) werden de eerste auto's getest. Daarna werden er 400 exemplaren gemaakt en ging de auto deelnemen in de Groep 4 rally's. Daar ging hij er mee vandoor met de titel voor constructeurs in 1974, 1975 en 1976. In de straatauto had de auto uiteindelijk maar 190 pk. Echter weegt de Stratos slechts 980 kilo waardoor het een genot was om te rijden in die tijd!

Nostalgie in de straten van Berlijn

Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    Tom Da Man  -  09-01-2018 om 17:48

    Deze rijdende wig is een onvervalste klassieker, al ben ik er niet zo zeker van of de zescilinder zoveel lawaai maakt. De seventiesflow is heerlijk, want er zijn heel wat wagens die er als je het grote geheel voor ogen houdt flink op lijken en vriendjes zijn met deze wagen, bv. de Maser Khamsin.

    https://www.classicdriver.com/sites/default/files/styles/article_full/public/import/articlesv2/images/_de/8279/Maserati_Khamsin_02pop.jpg?itok=Ed4AdZwi

    (Was tot voor kort nog vrij betaalbaar voor een wagen die nieuw extreem duur was, maar dat zal nu wel voorbij zijn. Hoewel, het geldt net zo goed voor een Camargue, die nog steeds goedkoper is dan een 991, zelfs voor een prima exemplaar...)

  2. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws