Nog één keer: Porsche Panamera Sport Turismo

  • Joep
  • 02-12-2023 09:00
  • 131
  • 2

Nog één keer: Porsche Panamera Sport Turismo

Porsche presenteerde recentelijk de nieuwe, derde generatie Panamera. Deze week werd bekend dat daar geen Sport Turismo versie meer van zou komen.

De stationwagon versie van de Porsche Panamera leverde niet het succes op dat Porsche had gehoopt. In Europa zien we het model best vaak, maar daarbuiten werd hij aanzienlijk minder goed verkocht. Daarom komt er van de nieuwe Panamera alleen nog maar een liftback. De huidige tweede generatie Panamera was de enige generatie waarbij er ook een Sport Turismo leverbaar was. Die was er zowel voor als na de facelift, in tal van verschillende versies. Het gamma begon met de 4, daarna kwamen de 4S, GTS en Turbo. Er waren ook twee plug-in hybrides: de 4 E-Hybrid en de Turbo S E-Hybrid. Ook was er heel kort een diesel: de 4S Diesel. Met V8 dieselmotor! In 2019 kwam Porsche met de Panamera 10 Years Edition en die was er ook als Sport Turismo. In 2020 werd de Panamera gefacelift en toen veranderde het gamma iets. Er kwam een plug-in hybride bij in de vorm van de 4S E-Hybrid met 560 pk. De Turbo verdween en werd vervangen door de Turbo S. Daarnaast kreeg de Turbo S E-Hybrid een duizelingwekkende 700 pk, nog twintig meer dan voor de facelift.

De Porsche Panamera Sport Turismo nadert het einde van zijn leven. Hier zien we de meest recente versie als Turbo S E-Hybrid in een heerlijke oranje kleurstelling. De auto is verder ook kleurrijk aangekleed met gele remklauwen en de groene E-Hybrid logo's. De eigenaar loopt niet te koop met het feit dat hij of zij een 700 pk sterk monster rijdt, want Turbo S logo's zijn niet op het exterieur te vinden.

Dit exemplaar is nieuw voor de site en werd in Turku, Finland gespot. De mooiste exemplaren werden tot het laatste moment bewaard.

Nog één keer: Porsche Panamera Sport TurismoKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel