Nieuwe BMW M3 en M4 pakken de aandacht

Nieuwe BMW M3 en M4 pakken de aandacht

Aan de late kant maar de nieuwe BMW M3/M3 willen we jullie niet onthouden. Het zal niet lang duren voor we de eerste exemplaren zonder camouflage op de website gaan zien. Tot dan mogen we het doen met de officiële foto's van BMW. En begin niet meteen over de grill. Die zal uiteindelijk wereldwijd gewaardeerd gaan worden.

35 jaar na het debuut van de eerste BMW M3 presenteert BMW M GmbH de nieuwste generatie van zijn iconische high-performance sportauto’s. De nieuwe BMW M3 Sedan en de nieuwe BMW M4 Coupé bieden een nog hoger niveau van circuitwaardige prestaties én inzetbaarheid voor dagelijks gebruik. Van beide modellen is er een nog krachtiger Competition uitvoering.

De levering van de nieuwe BMW M3 Sedan en BMW M4 Coupé modellen start in maart 2021. De beschikbare aandrijflijnen bieden ongekend veel mogelijkheden om de auto’s naar persoonlijke voorkeuren te configureren. De nieuwe BMW M3 Sedan en nieuwe BMW M4 Coupé hebben een 6-cilinder-in-lijn motor met M TwinPower Turbo techniek, die 480 pk via een handgeschakelde 6-versnellingsbak – uniek in dit segment – aflevert aan de achterwielen. In de BMW M3 Competition Sedan en BMW M4 Competition Coupé levert deze krachtbron 510 pk en is hij gekoppeld aan een 8-traps M Steptronic transmissie. De beide Competition modellen komen ook beschikbaar met M xDrive vierwielaandrijving.

Klanten kunnen dus kiezen uit drie aandrijvingsconfiguraties voor ofwel de Sedan ofwel de Coupé. Significante rijdynamische voordelen ten opzichte van de voorgaande M modellen zijn geboekt doordat het ontwikkelingsproces en de tuning onderdeel was van het testwerk voor de nieuwe BMW M4 GT3 raceauto.

De karakteristieken zorgen voor een zeer indrukwekkende rijbeleving. De nieuwe BMW M3 Sedan en BMW M4 Coupé hebben slechts 4,2 seconden nodig om van 0 naar 100 km/h te accelereren en 13,7 seconden van 0 naar 200 km/h. De Competition modellen accelereren van 0 naar 100 km/h in 3,9 seconden en van 0 naar 200 km/h in 12,5 seconden. Een modelspecifiek uitlaatsysteem met elektronisch geregelde kleppen biedt een opwindende en volle sound.

Nieuwe BMW M3 en M4 pakken de aandachtNieuwe BMW M3 en M4 pakken de aandachtNieuwe BMW M3 en M4 pakken de aandachtNieuwe BMW M3 en M4 pakken de aandachtNieuwe BMW M3 en M4 pakken de aandachtNieuwe BMW M3 en M4 pakken de aandachtNieuwe BMW M3 en M4 pakken de aandachtNieuwe BMW M3 en M4 pakken de aandachtNieuwe BMW M3 en M4 pakken de aandachtNieuwe BMW M3 en M4 pakken de aandachtNieuwe BMW M3 en M4 pakken de aandacht

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  NETHERLANDS Exclusieveautofotografie  -  24-09-2020 om 13:22

  Verschrikkelijke neus zeg wat een afgang.

 2. Profile pic
  NETHERLANDS LucasH  -  24-09-2020 om 15:05

  ‘En begin niet meteen over de grill. Die zal uiteindelijk wereldwijd gewaardeerd gaan worden‘ HAHA. Dat wil ik nog wel eens zien gebeuren. Vind de grille niet om aan te zien. Bah.

 3. Profile pic
  NETHERLANDS Dustie  -  25-09-2020 om 00:05

  De grill kan ik best waarderen maar aan de drukke lijnen en sleuven bovenop de neus moet ik denk ik nog heel lang wennen.

  Maar jeetje, de kentekenplaat is zo wel heel erg storend en lelijk geplaatst.

 4. Profile pic
  NETHERLANDS TuscanTrevor  -  26-09-2020 om 17:24

  Heel gaaf ontwerp, vooral die grill. Agressief en modern. BMW is eindelijk weer op het goede pad...

 5. Dit is niet ok


Gerelateerd nieuws