Nieuwe Audi R8 Coupé en Spyder krijgen punch die ze verdienen

Nieuwe Audi R8 Coupé en Spyder krijgen punch die ze verdienen

Geen zorgen, ze zijn niet in elkaar geslagen door Rico Verhoeven of Conor McGregor. De Audi R8 Coupé en Spyder hebben een facelift gekregen en hebben eindelijk de agressiviteit gekregen die ze horen te hebben.

De Audi R8 V10 Coupé en Spyder krijgen niet alleen een sportiever design, maar ook krachtigere motoren. De motor wordt beschikbaar in twee varianten: V10 en V10 performance. Beide modellen komen begin 2019 in Europa op de markt.

Audi is flink aan de slag gegaan met de R8 en heeft inspiratie opgehaald bij de R8 LMS GT3 en R8 LMS GT4. De motor is namelijk voorzien van een aparte radiateur die de motorolie in het dry sump-systeem op temperatuur houdt. Dit principe komt rechtstreeks uit de autosport en zorgt ervoor dat de motor heel laag in het chassis kan worden gehangen, waardoor het zwaartepunt laag blijft. Dit komt uiteraard weer ten goede van het rijgedrag.

Aan dat rijgedrag heeft Audi ook gesleuteld. Aanpassingen aan het onderstel van de nieuwe Audi R8 staan garant voor nog meer stabiliteit en precisie. Bovendien is zowel de elektromechanische stuurbekrachtiging als de optionele Dynamic Steering aangescherpt voor een betere feedback. Afhankelijk van de gekozen motorisering zijn er nu drie aanvullende rijmodi beschikbaar: Dry, Wet en Snow. Dankzij het verbeterde Electronic Stabilization Control (ESC) heeft het topmodel van de Audi R8-reeks 1,5 meter minder afstand nodig om vanaf 100 km/u naar stilstand af te remmen. Wordt de remactie ingezet bij 200 km/u dan is de remafstand tot zelfs 5 meter korter.

De standaard V10 is nu goed voor 570 pk en de V10 Performance heeft 610 pk. De auto's doen respectievelijke 3,4 en 3,1 seconden over de 100 km/u. Topsnelheden liggen op 324 en 331 km/u. Dan heb je ook nog de Spider die 0,1 seconde langzamer naar de 100 km/u is en een topsnelheid van 322 en 329 km/u heeft.

Nieuwe Audi R8 Coupé en Spyder krijgen punch die ze verdienenNieuwe Audi R8 Coupé en Spyder krijgen punch die ze verdienenNieuwe Audi R8 Coupé en Spyder krijgen punch die ze verdienenNieuwe Audi R8 Coupé en Spyder krijgen punch die ze verdienen

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws