Nieuwe Aston Martin V12 Vantage Roadster duikt op in Venlo

  • Joep
  • 19-05-2023 14:00
  • 1061
  • 1

Nieuwe Aston Martin V12 Vantage Roadster duikt op in Venlo

De tweede nieuwe Aston Martin V12 Vantage Roadster op de site is in een feit. De V12-versie van Aston Martins kleinste versie is het zeldzaamst als cabriolet. We zien hem nu voor het eerst in Nederland!

De allerlaatste keer dat Aston Martin een V12 in de Vantage hangt. Na de tot 333 stuks gelimiteerde coupé kwam de Roadster. Deze wordt gebouwd in een oplage van 249 stuks. Het gespotte exemplaar is de tweede die we op de site zien en de eerste op Nederlandse bodem.

Uiterlijk is de Roadster niet helemaal hetzelfde als de coupé. Natuurlijk is het vaste dak vervangen door een softtop. We zien dezelfde grille, luchtinlaten en de bredere body van de coupé. De taartschep achterop heeft de Roadster niet. De uitlaten zijn wel identiek.

De 5,2 liter V12 biturbomotor kennen we dus al uit de coupé, maar ook modellen als de DB11 en DBS. Ook de toekomstige DB12, wat eigenlijk een grondig gefacelifte DB11 is, krijgt dit blok in het vooronder. In de V12 Vantage Roadster levert het blok 700 pk. De dikke cabrio beukt in 3,5 seconden naar 100 kilometer per uur en stopt bij 320 kilometer per uur met versnellen.

We kunnen niet wachten om meer exemplaren van deze bijzondere Vantage te gaan zien!

Nieuwe Aston Martin V12 Vantage Roadster duikt op in VenloKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel