Nederlandse Veyron na 8 jaar weer gespot

  • Joep
  • 22-05-2023 09:00
  • 1651
  • 13

Nederlandse Veyron na 8 jaar weer gespot

Afgelopen zaterdag werd er een Veyron gespot in Laren. Dat resulteerde in een race voor de ster. Er kan er maar een de gelukkige zijn, maar het leverde veel foto’s op van de Franse hypercar.

De Veyron was het knotsgekke project van de Volkswagengroep aan het eind van de jaren 90 van de vorige eeuw. In 2005 startte de productie na een lange aanloop. Het model hield het met oneindig veel limited editions uiteindelijk tien jaar vol. De Veyron was in eerste instantie geen gigantisch succes en Bugatti had tien jaar en veel speciale edities nodig om alle productieplekken vol te krijgen.

Bij de lancering was de Veyron met afstand de duurste auto die je nieuw kon kopen. De vanafprijs lag boven de miljoen euro! Uiteindelijk zijn er minimaal 7 in Nederland verkocht. Vanwege de bizarre belastingen op deze auto zijn ze niet allemaal op kenteken gekomen. Uiteindelijk zijn er 450 Veyrons gebouwd verdeeld over de 16.4, Grand Sport, Super Sport, Grand Sport Vitesse en alle limited editions daar weer van.

De gespotte Veyron is de 16.4. Deze had een 8 liter quadturbo W16 aan boord die er 1001 pk uit stampt. Als je het gaspedaal vloert zit je vanaf stilstand na 2,5 seconden op de 100 kilometer per uur. En je kan nog heel lang door blijven accelereren tot de topsnelheid van 407 kilometer per uur. Tot 2007 was de Veyron de snelste productieauto ter wereld. In 2010 pakte de auto dit record weer terug als Supersport.

Dit exemplaar is in 2015 geïmporteerd en nog altijd bij zijn eerste Nederlandse exemplaar. In 2015 werd hij vier keer gespot in Oranjewoud. Na 8 jaar werd hij zaterdag gespot in Laren. Spotter carsandphotostuff wist de felbevochten ster te pakken. 3 andere spotters hebben de Veyron ook kunnen pakken.

Na 8 jaar geduldig wachten is deze Veyron eindelijk weer gespot en dat maakt het een topspot!

Nederlandse Veyron na 8 jaar weer gespotKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!
Nederlandse Veyron na 8 jaar weer gespotKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!
Klik op de foto voor meer foto’s van deze spot!
Nederlandse Veyron na 8 jaar weer gespotKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel