Nederlandse Aston Martin Valkyrie duikt op bij de Ring

  • Joep
  • 25-05-2024 09:00
  • 1815
  • 1

Nederlandse Aston Martin Valkyrie duikt op bij de Ring

Op het moment van schrijven staat er één Aston Martin Valkyrie op Nederlands kenteken. Die zien we hier in Duitsland bij een niet nader te noemen circuit.

De Aston Martin Valkyrie is een unieke hypercar die een Formule 1 auto nabootst. Er worden slechts 150 coupés gebouwd. Later komen er nog 80 Roadsters. De eerste op Nederlands kenteken werd alweer twee jaar geleden afgeleverd. Toen werd ie op de snelweg bij Eindhoven gespot. Twee jaar later duikt ie in de Duitse Eiffel op voor onderhoud.

Hij heeft dus flink wat kilometers achter de rug vanuit Nederland. De Valkyrie is een unieke hybride-hypercar met een atmosferische V12 aan boord die een duizelingwekkende 11.000 toeren per minuut kan draaien! Daarnaast is de auto ontzettend laag. Als je de ervaring van Michael leest zonder te weten om welke auto het gaat, dan kun je nog steeds raden dat het de Valkyrie is. Het is zo'n uniek geluid dat je het niet direct zal herkennen als je nooit eerder een Valkyrie hebt horen rijden. Een Aventador, 812 of Nissan GT-R zijn van heinde en verre herkenbaar aan hun geluid, als je die tenminste een paar hebt zien en horen rijden. De Valkyrie is qua geluid iets unieks. Als je dat voor het eerst hoort weet je niet wat je meemaakt, al helemaal niet als je hem achter de vangrail nog niet kan zien. De spotter van dienst was gelukkig nieuwsgierig genoeg om te blijven wachten op dat onzichtbare geluid wat hem snel naderde.

Dit is pas de tweede keer dat een Valkyrie met Nederlands kenteken op de site zien verschijnen. Naast het kenteken maken de oranje details dit een oer-Hollandse Valkyrie!


Nederlandse Aston Martin Valkyrie duikt op bij de RingKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel